Stereo+ Stereopluss.no 2/2021 | Page 45

+ HIFI

» Vivid Audio KAYA 45
VI LIKER :
• Sjokkerende åpen og detaljert gjengivelse
• Fantastisk holografi
• Utrolig bra dynamikk
VI LIKER IKKE :
• Spiller ikke den aller dypeste bassen
• Ikke alle vil omfavne designet
STEREO + MENER : En mer transparent musikkgjengivelse skal du lete lenge etter . slett fullstendig fjetret over hvor luftig , oppløst og gjennomsiktig lyden fremstår . Vivid selv påstår at musikk er rommet mellom notene , og aldri har jeg hørt det rommet så stort her hjemme som med Vivid Kaya 45 .
Det gjelder i stor grad også holografien . Lyden slipper høyttalerne fullstendig , og brer seg ut i enorm dybde og bredde med en presisjon som er helt magisk . Denne størrelsen og klarheten er den samme i hele frekvensområdet , men uten at det er en type « falsk » åpenhet gjennom ekstra nivå oppover i diskanten . Riktignok er det massevis av energi oppover , men lyden er ekstremt godt balansert . Det er ingen slagside mot hverken det lyse eller mørke . Her er det glimrende balanse og en vidunderlig homogenitet . En ting er luften og klarheten , men Kaya 45 leverer så masse detaljer at jeg knapt har hørt maken . Når høyttalerne har en smekk i mellomtonen som kan minne om mine egne referanse-høyttalere fra PMC , er det vanskelig å holde seg kynisk objektivt . Dynamikken er nemlig helt vidunderlig , både på makro og mikronivå . Jeg ble bare sittende og digge musikk , og fant fram musikk jeg ikke hadde hørt på år og dag .
Bassen har også veldig bra trøkk og massevis av detaljer . Høyttalerne går ikke superdypt , men i normale rom og på det aller meste av musikken , så er dette faktisk alt du trenger . Selv ikke når jeg spilte Yello tok jeg meg i savne det som skjer nede mot 20 hertz . At Vivid kun bruker to fem-tommere betyr også at bassen er superkjapp , og dermed står i stil med kjappheten og åpenheten i mellomtonen og diskanten .
Konklusjon
Vivid Kaya 45 er en spesiell høyttaler . Den skiller seg ut både design- og lydmessig . Hvis du er i markedet for en høyttaler i denne prisklassen , må disse på lista over høyttalere du bør høre før du bestemmer deg . Sjansen er stor for at også du vil bli fullstendig bergtatt , slik som jeg ble .
Brukervennlighet
Kvalitetsinntrykk / design
Ytelse / pris
KARAKTERER

8,9

Stereo +

IMPONERENDE Vivid Audio KAYA 45
Vivid Audio KAYA 45

9 8 9

PRIS :
Kr . 180.000 ,-
DISTRIBUTØR :
Norsk Audio Teknikk
LINK :
www . norskaudioteknikk . no
45 Stereo + 2 / 21