Stereo+ Stereopluss.no 1/2021 | Page 69

+ ÅRETS PRODUKTER

» Høyttalere
SONUS FABER ELECTA AMATOR

Det er noe små , kompakte høyttalere som

Electa Amator gjør , og det er å levere highend-lyd i frekvensområdet fra omtrent 60Hz , og oppover , uten at prisen blir altfor vanskelig å håndtere for vanlige lønnsmottakere . Det er dyrt nok likevel , men prisen går ikke helt til himmels , og det gjør heller ikke kravet til forsterkerens størrelse . Et ufravikelig krav til småhøyttalernes eliteklasse er likevel at forsterkeren er god , og de må ikke nødvendigvis tilføres ytterligere varme fra en rørforsterker , for disse høyttalerne har en indre musikalsk glød helt på egen hånd .
Stereo + 01 / 2020 : « Selv om høyttaleren ikke spiller spesielt dypt er jeg tett på å gi fullstendig blaffen . Så lenge det ikke spiller for lett og for slankt er jeg med ! Høyttalerne innbyr til å spille musikk med mye stemmer og innslag av akustiske instrumenter , og er på sitt beste rett og slett en magisk musikkformidler . Dette er lyd du kommer til å elske »!

FOCAL ARIA K2 936

Du merker allerede fra første strofe at dette

ikke er en original Aria 936 . Den er som jeg har nevnt er vellykket høyttalere allerede i utgangspunktet , men spiller nå både mer dynamisk og fyldigere , og den har fått enda litt mer energi . Spillestilen er mer engasjerende , og det høres ut som om den går enda dypere , selv om det ikke er noe særlig forskjell på de oppgitte spesifikasjonene fra originalen og opp til K2 .
Stereo + 10 / 2020 : « Hvis du liker Focals lyd og får skikkelig pris på de gamle , skal ikke vi stille oss i veien , for det har jo blitt en klart bedre høyttaler . De har løftet seg det nødvendige , og enda litt til for å forsvare den nye prisen , og jeg tror ikke det er særlig mange andre ting du kan gjøre i stereosystemet for å få en tilsvarende oppgradering for pengene . K2-utgaven av Focal Aria 936 har løftet konstruksjonen til nye høyder med mer spenst og kontroll , og med et mer engasjerende og energisk lydbilde .
Sonus faber Electa Amator
IMPORTØR : LINK :
IMPORTØR : LINK :

2020-2021 ÅRETS PRODUKT

Stereo + SONUS FABER ELECTA AMATOR

2020-2021 ÅRETS PRODUKT

Stereo + FOCAL ARIA K2 936

Focal Aria K2 936
Mono AS www . mono . no
Multirom AS www . multirom . no
69 Stereo + 1 / 21