+ HJEMMEKINO » Arendal 1723 Subwoofer 1S 64 KOMPAKT OG IMPONERENDE
Nesten alle høyttalerprodusentene har subwoofere i sortimentet sitt , men det en knapp håndfull produsenter som er like dedikerte og som lager så imponerende subwoofer som norske Arendal Sound .
Skal du ha skikkelig bass , og ikke går med planer om å kjøpe et par store og dyre highendhøyttalere er det ingen vei utenom innkjøp av en eller flere subwoofere . Vi foretrekker flere , og gjerne plassert der hvor de spiller best , og ikke der de passer best inn i interiøret . Det å få skikkelig bass i stua eller i kinorommet er krevende , men det er mye enklere med en godt bygget subwoofer enn med et par store gulvstående høyttalere .
Denne gangen har vi hatt besøk av de omfangsrike og imponerende gode JBL HDI 3800 , men uansett hvor mye jeg liker måten de spiller på , er den enda langt igjen til de resultatene jeg får fra 70-80Hz og nedover , hjemme i stua med en Arendal Sound 1723 Subwoofer 1S . Det er dypere ( mye ) og strammere , og har mer av både tone og kontroll .
Fortsatt godt bygget
Det nesten 14 tommer store elementet til Subwoofer 1S er kraftig bygget , og er i denne sammenhengen et skikkelig villdyr å holde kontrollen på . Det må monteres omhyggelig fast i et solid kabinett hvis du skal ha noen mulighet til å hindre det i å « stikke av ». Jeg husker et tilfelle et stykke tilbake i tid hvor vi hadde en subwoofer inne med tydelig misforhold mellom vekt , kraft og kabinett . Resultatet var at hele subwooferen flyttet seg rundt på gulvet . Det blir som om en høydehopper skulle forsøke å sette rekorder med et underlag som fjærer unna i ansatsen .
Det behøves heldigvis ikke med Subwoofer 1S . Det nesten 25 kilo tunge og kraftige kabinettet i solid HDF ( high density fiberboard ) gjør at elementet forholder seg rolig under spilling . Kabinettet er nær halvmeteren i høyde og bredde , men klarer seg med en dybde på 33.5cm .
Det 13,8-tommer store elementet får kraften fra en ny Avalanche 800 IQ-forsterker . Jepp , du gjettet riktig . Den er selvsagt også på 800watt – litt konservativt målt i RMS , og den dobler faktisk effekten i korte øyeblikk .
1723-serien av subwoofere ser klart mer påkostede ut enn den forholdsvis ferske 1961-serien . Her er det lakk som gjelder og du kan velge mellom en matt sort variant , eller hvitt eller sort høyglans . I stua er det kanskje høyglans som gjelder , mens det kan være praktisk å ha silkematt finish i kinorommet .
Baksiden , eller siden , er rensket for brytere og kontroller . I stedet er det er praktisk display hvor du har fullstendig kontroll på subwooferen , og du kan også lagre separate innstillinger for RCA og XLR-inngangene . Mulighetene er omtrent endeløse , og det er også et praktisk subsonisk filter som kutter nedre grensefrekvens . I de fleste tilfeller rydder det opp i bassområdet og gjør at subwooferen ikke behøver å bruke masse effekt og strøm på å spille for eksempel under 20Hz .
7 / 20