Stereo+ Stereopluss 7/2020 | Page 59

+ MUSIKK

JACOB COLLIER Djesse Vol . 3 Hajango Records / Universal
POP / JAZZ / R`N`B . Alle har hørt hifi-klisjèen « det er som å ha vokalisten hjemme i stua ». Men Jacob Collier kommer ikke bare ut av høyttalerne . Det er noe ved den ekstremt velartikulerte engelske baryton-stemmen som gjør at han nærmest setter seg på fanget ditt . Som lytter er det lett å la han bli sittende gjennom hele « Djesse Vol . 3 » fordi dette er en musikalsk godtepose .
Collier slo gjennom på YouTube i 2013 med sine acapella-versjon av Stevie Wonders « Don`t You Worry `Bout a Thing » hvor han synger seksstemt med seg selv før han til slutt lar bandet slippe til som består av Jacob Collier på bass , trommer og tangenter . Nå i 2020 er han klar med sitt fjerde soloalbum .
Spennende og overraskende vokale harmonier er fortsatt ryggraden i Jacob Colliers musikk . Men i tillegg har han instrumentale arrangementer som forbløffer med sin oppfinnsomhet . I « All I Need » har han blant funnet lydeffekter på sitt eget baderom . Hittil har han fått fire Grammy-priser for sine arrangementer og med denne platen vil han helt sikkert få en ny pris . Her blandes nemlig alt fra jazz til funk til gospel til rene filmatiske effekter i et lydbilde som vil imponere enhver hifi-entusiast . Denne plata må du høre . SW .
MUSIKK LYD