Stereo+ Stereopluss 7/2020 | Page 39

+ HIFI

» Monitor Audio Bronze 200
hullmønster og det er ikke tilfeldig . Mønsteret , hulldiameteren og diskantens avstand til gitteret er nøye kalkulert for å gi diskanten kontrollert spredning , men den spesielle waveguiden skal også gi konstruktørene mulighet for å jobbe med en lavere delefrekvens . Diskanten er også montert litt dypere i kabinettet slik at den får bedre fase / tid-tilpasning med mellomtone / bass-elementene ved delefrekvensen .
Bassene er to 5,5-tommere i C-CAM utførelse og har noe Monitor Audio kaller for DCM ( dual concentric mode ). Det er et fint navn på resultatet av den simuleringen som er gjort i designverktøyet , for å få best mulig geometri på overgangen mellom det myke gummiopphenget og den stive og lette membranen .
Høyttaleren er en 2,5-veis konstruksjon hvor begge bassene spiller helt ned i bassen , mens kun det ene elementet når opp og skjøter med diskanten . I rene tall spiller begge bassen til 700Hz , mens kun en spiller med opp til 2400Hz .
Følsomheten er oppgitt til 88dB ( litt optimistisk ), og du kan regne med å få ganske brukbar bass ned til ca 35Hz ( -6dB ) i rommet ditt . Men de er altså oppgitt ned til 45Hz i et ekkofritt rom . Det har du garantert ikke hjemme , og et ekstra tilskudd i bassen fra rommet , er det ikke kun Monitor Audio som får , men alt av høyttalere .
Høyttalerne er enkle å ha med å gjøre for en vanlig forsterker , og beveger seg ikke under 4ohm noe sted i arbeidsområdet . Maks samlet lydtrykk er 112dB . dermed bassportene ca 60cm fra veggen er det som om lydbildet smekker på plass , og jeg får et flott tredimensjonalt lydbilde med imponerende bredde og dybde . Lydbildets høyde er også langt bedre enn jeg hadde forventet , og jeg erklærer oppsettet klart for avspilling av store mengder musikk .
Imponerende presisjon
De to bassene jobber godt , og strekker seg ganske dypt . På de aller nederste frekvensene er det ikke den stramheten og tonen du kan få med større og dyrere høyttalere , men det er ikke noe negativt å si om det som skjer fra 50Hz og oppover . Bassen er solid og kraftfull , og du må ikke øse på med krefter og watt for at høyttaleren skal våkne i bassen . Selv på helt lave volum klarer den å gi bra med informasjon i hele frekvensområdet .
På plass i stua
Høyttalerne er kompakte , men samtidig er det lett å legge merke til hvor langt man ha kommet med selv ganske hyggelig prisede høyttalere når det gjelder finish og teknologi . De ser ut som mindre versjoner av langt dyrere høyttalere , og er rett og slett både nette og flotte .
Jeg begynner med høyttalerne plassert i behørig avstand til bakveggen , og treffer tydeligvis ganske bra allerede i utgangspunktet . Likevel dyttes de litt frem og tilbake for å få ende bedre balanse mellom bass og mellomtone , men samtidig slik at fokus og perspektiv er best mulig .
Med høyttalerne vinklet direkte mot min faste plass i sofaen ( to in ), og plassert med baksiden og
39 Stereo + 7 / 20