Stereo+ Stereopluss 7/2020 | Page 38

+ HIFI » Monitor Audio Bronze 200

38 IMPONERENDE MYE FOR PENGENE

Monitor Audio har gjort det skarpt de siste årene , og har overbevist med sine Gold og Platinium-serie høyttalere . Hva kan Monitor Audio klare på betydelig lavere budsjetter med sin nye Bronze 200 ?
Tekst : Håvard Holmedal

Monitor Audio ble stiftet allerede i 1972

av Mo Iqbal , og etablerte seg i lokaler nær Cambridge i England . Etter hvert flyttet de til Essex , og holder nå til noen litt lange steinkast fra Rega . De tok også over Roksan ( 2016 ) og har kjøpt engelske Blok som produserer hifimøbler . Det forteller også litt om at Monitor Audio har ekspandert med imponerende hastighet de siste årene , og de har blant annet etablert seg med et imponerende antall egne Monitor Audio / Roksan / Blok-butikker i Kina . avrundede former og noen fikse designdetaljer . Dessverre har sistnevnte lett for å bli dyrere . Flotte kabinetter koster mye penger uansett hvor i verden de lages .
I fronten er det montert en 25mm C-CAM diskant , med et gitter foran . Gitteret har et spesielt
Bronze 200
Tidligere i år hanket Monitor Audio inn en EISA- Award , der Stereo + sitter i juryen , for sin bokhyllehøyttaler Bronze 100 . Kanskje ikke så rart . Det har kommet en mengde imponerende gode kompakthøyttalere fra den kanten de siste årene . Vi har blant annet spilt masse på Gold 100 , som vi også kåret til en av årets høyttaler i 2019 .
Bronze 200 er sjette generasjon Bronze , og de har etter hvert fått mye av teknikken fra de dyrere høyttalerne til Monitor Audio . Mest iøynefallende er kanskje deres C-CAM-elementer som er merkets egne med keramisk belagte aluminium / magnesium-membraner .
Bronze-serien er laget for å være lette å ha med å gjøre . Monitor Audio har derfor sørger for at høyttalerne er lette å drive for forsterkeren , og også enkle å plassere . Den litt over 90cm høye høyttaleren er knapt 23cm bred , og smetter inn nesten overalt . Med to bassporter på baksiden er det likevel en åpen diskusjon om den bør plasseres helt inntil veggen . Vi får vel se .
Avanserte elementer
Byggekvalitet og finish er bra , og med føtter og spikes montert ser de faktisk litt dyrere ut enn de er . Designen er rett opp og ned . Noen kaller det rent og ryddig , mens andre kanskje foretrekker
Stereo + 7 / 20