Stereo+ Stereopluss 6/2018 | Page 37

Hifi » iFi Pro iDSD
å utnytte DSD , DXD og alle samplefrekvenser over 192kHz .
Av utganger er det en balansert XLR , en phono / RCA , og tre hodetelefon-varianter med henholdsvis 6,5 og 3,5mm jack , og en 2,5mm balansert utgang . En rask telling gjør at man muligens ikke får plass til samtlige kilder i racket , men det er viktig å vite at den også har innebygget nettverk og avspilling for Spotify og Tidal . Det letter trykket litt på de digitale inngangene da du ikke behøver å tenke på innkjøp av en egen strømme-enhet .
Forforsterker Pro iDSD kan benyttes som forforsterker , og denne er av overraskende høy kvalitet , og i stand til å drive et bredt utvalg av vanlige hjemmeutstyr . Den har også en pro-utgang med 10 Volt for studiobruk .
Utgangen kan også brukes med fast volum slik at den settes opp som en ren digitalkonverter / strømme-enhet . Volumet reguleres da av din eksisterende forforsterker eller integrerte forsterker .
Hvordan låter det ?
Høsten 2017 testet vi iCan Pro som er en mer hodetelefon-orientert enhet , men med samme transistor og rørmulighet . Ikke overraskende opplever vi noe av det samme denne gangen . Transistor-muligheten gir et gnistrende detaljert
og en utrolig stram og kontrollert bass . Det er flott oppløst , gjennomsiktig og lekkert . Men det er ikke akkurat varmt og innbydende . Dette er for hifientusiaster som vil ha det dønn ærlig og har et anlegg som tåler det .
Da er den første rørvarianten langt enklere å leve med . Den sliper litt av de aller tøffeste kantene , og tilfører litt varme til opplevelsen , og er nok min foretrukne innstilling . Den kan lett brukes til å roe ned et litt for spisst forsterker / høyttaleroppsett , men spiller også nydelig selv om lyden allerede i utgangspunktet er velbalansert og troverdig . Den rører egentlig ikke klangbalansen i noe større grad , men gjør kun en svak « parfymering » av resultatet . Det blir lekkert og lettflytende , og en anelse letter å leve med enn transistorvarianten . Rør + er fint det også , men lyden blir ikke like sprek , og det går litt ut over mikrodynamikken . Men for all del . Skal du bare slappe av og kose deg , er den mer behagelig og lettflytende .
Bassen påvirkes også litt av valgt kretsløp , men du skal opp på rør + for at det skal tilføres særlig varme eller noen hørbar avrunding i bassområdet .
Den innebygde digitalkonverteren er glimrende , og selv om hodetelefon-forsterkeren ikke er helt i klasse med iCan Pro , driver den lett flere av de modellene jeg har for testbruk nært opp til deres maksimale potensiale .
37 Stereo + 6 / 18