Stereo+ Stereopluss 5/2023 | Page 24

+ GADGETS » Schiit HEL 2E

FLEKSIBEL OG KOMPAKT

Schiit leverer varene også denne gangen med en fleksibel og velspillende enhet .
Tekst : Håvard Holmedal

24

Mobile enheter som HEL 2E fra Schiit er det blitt ganske mange av etter hvert . De har til felles at de får hodetelefonene dine til å blomstre og tilby full audiofil mobilitet når du stikker på hytta , eller bare vil ha en ekstra enhet å bruke på hjemmekontoret og akkurat i dette tilfellet , være den som har best lyd på jobbens teamsmøter med en passende mikrofon koblet til .

Det er en godt bygget boks med brytere på for og bakside og et stort kontrollhjul for volum på oversiden . Merkingen av de enkelte valgene og inngangene er utydelige og vanskelige å se . Svart på mørke rødt er ikke oppskriften på synlighet , men det er ikke flere brytere og innganger enn det du lærer deg i løpet av den første halvtimen . Det spesielle med denne enheten er at den i tillegg til utganger for hodetelefoner også har inngang for mikrofon . Det gir et par nye muligheter hvis du vil ha utmerket lyd på dine zoom- eller teams-møter og det er en praktisk funksjon for gamere . Det er likevel verdt nevne at HEL 2E først og fremst er en hodetelefonforsterker for et stort utvalg av hodetelefoner .
Fleksibel
HEL 2E er til tross for størrelsen i stand til å drive et stort antall forskjellige hodetelefoner . I hvert fall de som hører hjemme i hodetelefonenes budsjettklasse . Den gjør seg likevel ikke helt bort på for eksempel Meze Audio Elite , og kan kanskje egne seg som ferie eller reiseforsterker også til virkelig gode hodetelefoner . Du får ikke det overlegne raffinementet til større forsterker som Naim Unity Atom og SPL Phonitor , det er prisen for å lage en kompakt enhet som og forsvinner lett ned i en bag .
HEL 2E har en ESS ES9080 digitalkonverter på innsiden , og den tar seg av oppløsninger opp til 32 / 384 . Den kan kobles til en PC / Mac via USB eller en TV via den optiske inngangen . Den har også forforsterker utgang som du kan bruke for å drive et par . aktive høyttalere eller en ekstern effektforsterker .
Volumpotmeteret er et Alps RK09 og filter og forsterkere fra Texas Instruments . Kvaliteten på potmeteret og elektronikken til HEL 2E gjør også at HEL 2E er overraskende kapabel som forforsterker for et par aktive høyttalere . Blant annet
5 / 23