Stereo+ Stereopluss 5/2022 | Page 33

+ HIFI » Stortest 50K-anlegget del 3 - Roksan Attessa Streaming amplifier

med analoge innganger . Begge har innebygget digitalkonverter med digitale innganger , men kun strømmeforsterkeren har en streamingmodul . Den modulen er fra BluOs slik vi ser blant annet i NAD og BluSound sine produkter . Det er en gjennomprøvd strømme-teknologi som fungerer . Det inkluderer blant annet støtte fra MQA som noen elsker fordi de mener det gir bedre lyd , mens andre mener at MQA-teknologien er et skritt i feil retning , både lydmessig og teknologisk , da MQA-filene er langt mindre i størrelse en tilsvarende filer med høyoppløst musikk uten MQA-koding . Det foregår også en debatt om MQA ( Master Quality Authenticated ) egentlig kan kalle seg det , da mye av musikken som er blitt MQA-kodet aldri har blitt autentisert av opphavsmennene bak musikken .
Nok om det . Et kanskje litt større ankepunkt er at med BluOs som streaming-leverandør , så har man enn så lenge ikke mulighet til å strømme musikk direkte via Spotify og Tidal , noe som blir mer og mer vanlig på andre streamere . Teknologien kalt Spotify Connect og Tidal Connect gjør at du kan bruke Spotify og Tidal sine egne apper og velge å avspille musikken på streameren som har denne muligheten . Mange mener Spotify og Tidal sine egne apper er langt å foretrekke framfor å legge inn disse strømmetjenestene i BluOsappen ( eller andre apper for streamere uten Connect-mulighet ) med det grensesnittet som ligger der .
Cambridge EVO 75 som jeg tidligere testet i 50k-serien , hadde denne muligheten , og jeg må innrømme at det er et stort pluss .
Roksan-forsterkeren kommer også til kort når det gjelder brukervennlighet med displayet sitt . Tanken er for så vidt god med ulike grafiske elementer som viser de ulike inngangene , men symbolene er så små at selv med progressive briller så sliter jeg med å se hvilke symboler som vises fra lytteposisjon . I motsetning til Cambridgeboksen er det heller ingen informasjon om hva du streamer eller bilde av plata du spiller . Selvsagt vil du se det i BluOs-appen , men jeg må innrømme at det er lekkert med display som viser cover og info om artist , album og låt . Roksan gir deg ingenting .
Derimot skal Roksan Attessa ha skryt for mange digitale og analoge innganger , inkludert innebygget platespillerforsterker for platespillere med moving magnet-pickup ( MM ). Jeg koblet til min egen Clearudio-spiller og det fungerte ypperlig . Ikke nødvendigvis helt highend lydmessig , men det låter mer enn godt nok til å kose seg glugg i hjel med det sorte vinylgullet .
50k-anlegget
Hvor bra stereoanlegg kan man få for 50.000 kroner ? Det lurte vi i Stereopluss også på . Derfor har vi utfordret importører og forhandlere i Norge til å sette sammen det beste de har til maksimalt 50.000 kroner . Det skal inkludere både kabler og eventuelt høyttalerstativer .
I dette nummeret er det Soundgarden som leverer varene .
33 Stereo + 5 / 22