Stereo+ Stereopluss 3/2023 | Page 49

+ HIFI

» Reloop Turn 3 mk2
det er som vil benyttet muligheten til å spille inn LP-platene sine på en PC eller liknende . Jeg koblet til Mac-en og musikkprogrammet Logic og fikk absolutt tilfredsstillende innspillinger , og ditto mulighet til å doktorere opptaket litt i etterkant . Kanskje det kan bli en morsom hobby – hvis og om jeg får litt tid til overs .
På baksiden sitter også RCA-utgangen til forsterkeren , som da enten kan overføres til en forsterker med innebygget RIAA , eller med signalet fra platespillerens egen , innbygde RIAA . Du finner også en av / på-knapp og inngang for strøm .
Med en større bryter i fremme til venstre på fronten kan du velge mellom å spille i hastigheter på 33 , 45 eller 78 .
Ny arm
Med nye maskiner i produksjonen har lagrene til armen fått finere toleranser . Høyere kvalitet i lageret gir en mer stabil arm som sporer bedre . Med et nytt , støpt armrør – som gir færre resonanser skal dette , i følge Reloop , gi bedre dynamikk og oppløsning .
Pickup-en som følger med er en Ortofon 2M Red . Det er et greit valg , men selv mindre oppgraderingen er vil gi det klart bedre lyd . Det er dessuten ganske enkelt å skifte pickup i og med det avtagbare headshellet . Du kan også kjøpe deg et par ekstra og ha forskjellige pickuper sittende klare for bruk . All erfaring viser at det kan være smart å ha en rimelig fest-pickup når man innbyr til lystig lag , og kanskje behøver du enda en ekstra til de gamle mono-innspillingene dine .
For å få bedre kontroll på vibrasjoner fra hylle eller rack har Reloop montert fire vibrasjonsdempende føtter under plinten , men her kan det være mye å hente på en oppgradering til Iso Acoustics eller liknende .
Designet er enkelt og økonomisk å lage . Finishen er i blank sort , og lakkjobben er gjort på brukbart vis slik at spilleren fremstår uten ujevnheter og med en skinnende blank overflate – som selvsagt er rene magneten for fingermerker . Det er nesten så det burde fulgt med et par silkehansker .
Oppsett Med ferdigmontert pickup er ikke oppsettet spesielt komplisert . Headshellet festes , platetallerkenen i aluminium settes forsiktig på plass og drivremmen , som blir levert sittende på undersiden av platetallerkenen vippes over den lille motorspindelen . Så behøver du å finne nullpunktet eller balansepunktet til armen , og så skru til loddet som henger helt bakerst slik at du kommer til det foreskrevne stifttrykket på 1,8 gram . Deretter skrur du anti-skatinghjulet på siden av armen til omtrent det samme som stifttrykket . Da er mye gjort og du kan allerede her være sikker på at det spiller helt greit , selv om det er enda mer å hente hvis du tar deg tid til å gå enda mer nøyaktig til verks . Oppsett av platespillere er nesten en kunstart , og det er få som behersker dette 100 prosent .
Og så har selvsagt alle ekte platespillerentusiaster en eller flere stiftvekter tilgjengelig . De finnes i alt fra mekaniske til digitale varianter , kan kjøpes fra omtrent en hundrelapp i butikker hvor de selger platespillere .
Spilleren kommer også levert med lokk i plexiglass , og dette er kun til beskyttelse og gjør du som jeg , tas lokket helt av under spilling . Dette fungerer som en akustisk antenne , og gjør egentlig bare ugagn . Mer statisk kan det også bli .
Fin lyd
Det er liten tvil om at dagens rimelige platespillere har kommet en lang vei rent lydmessig . Jeg noterer at lyden er gledelig energisk og dynamisk , at lydbildet er stødig og stabilt , og at den går jevnt . Den er ikke 100 prosent perfekt , men det er det ingen i denne prisklassen som er , selv om vi også har opplevd enda større variasjoner selv på dyre spillere . Det aller viktigste er at hastighetsvariasjonen er mindre enn det som er hørbart , for
49 Stereo + 3 / 23