Stereo+ Stereopluss 3/2022 - Page 64

+ HIFI » Marten Parker Duo

64

KOMPAKT HIGHEND

Høyttalere med navn som Parker , Oscar , Mingus og Coltrane skaper for meg assosiasjoner til jazz og mørke røykfylte klubber , men høyttalerne kan like godt brukes av de som heller hører på Hetfield , Morello eller Åkerfeldt . Jazz , metall , pop eller rock går like greit .
Tekst : Håvard Holmedal

Marten ble offisielt startet opp i 1998 , men det var ikke da Leif Olofsson startet å lage høyttalere . Allerede på 70-tallet var han i gang med å skaffe seg den erfaringen han sitter på nå , ved å produsere høyttalere i familiens hus . Men historien går enda lenger tilbake i historien . Lyd og musikk var en del av familien allerede da Leifs bestefar Josef Olofsson bygget fioliner med Stradivari-fiolinene som referanse og som blant annet ble spilt på av Leifs morfar Mårten Olofsson .

Unge Leif ble åpenbart inspirert . Noe som til slutt endte opp med den første virkelige høyttaleren fra Marten ( tatt fra mellomnavnet til Leif Mårten Olofsson ) som de kalte Mingus . Siden den gangen har det blitt hele fem serier med høyttalere hvor Oscar markerer startpunktet med en pris som strekker seg fra under 70k og oppover .
Avanserte elementer
Vi kommer til elementene , men først litt om det flotte og velbygde kabinettet . Det er veldig flott laget , godt dempet og med den smale fronten som blir litt bredere bakover sniker de seg også litt unna øyet og virker en smule mindre enn de faktisk er . Kabinettet er bygget opp av et 35mm
Stereo + 3 / 22