VI LIKER :
• Deilig og homogen lyd
• Imponerende bassgjengivelse
• Flotte å se på
VI LIKER IKKE :
• Spiller selvsagt ikke den dypeste bassen
• Litt snille dynamisk
STEREO + MENER : Italiensk design og lekker lyd .
fra Sonetto I kommer fra bass / mellomtone-elementet på 15 cm . Det burde borge for god homogenitet i lyden .
Signalene over delefrekvensen er det en 29 mm stor silkedome som tar seg av . Den har den karakteristiske Arrow Point-konstruksjonen foran selve elementet som Sonus Faber benytter også på langt dyrere høyttalere enn Sonetto-serien .
Høyttalerne kan biwires / biampes , siden det er to sett med terminaler på baksiden . De kan også settes på en hylle , men jeg ville nok anbefalt å bruke stativ . Dette er spesiallaget til Sonetto-høyttalerne og skrues fast på undersiden av høyttalerne . Ergo trenger du ikke være redd for at høyttalerne skal ramle av stativene om noen kommer borti dem .
Lyden
Lydmessig er det ingen tvil om at Sonetto I er en Sonus faber . Den italienske produsenten har gjennom snart fire tiår utviklet sin egen huslyd . Har du hørt en Sonus faber og liker klangen , er det stor mulighet for at du liker klangen på andre Sonus faber også .
Det låter nemlig bare deilig med en liten tanke varme i klangen , og med fokus på homogen og sammenhengende lyd framfor voldsom dynamikk . Ikke det at det er overdrevent snilt og søtt , men en liten dæsj romanse har man nok utstyrt høyttalerne med . Dette er nok mer Hugh Grant enn Jason Statham om du tar den metaforen .
Ikke at det trenger å være negativt . Thomas Fonnebæk og Sinne Eeg sin duoplate med vokal og ståbass låter vidunderlig , og det er bra smekk i strengene til Fonnebæk sin kontrabass . Ikke på samme nivå som da jeg hørte samme plata på et par Klipschhorn , men så
KARAKTERER
Brukervennlighet
Kvalitetsinntrykk / design
Ytelse / pris
9,0
9 9 9
31 Stereo + 3 / 22