Stereo+ Stereopluss 2/2022 | Page 40

+ HIFI

» Marantz MODEL 40n
VI LIKER :
• Nydelig og avslappet lyd
• Flott finish og design
• Fleksibel og godt utstyrt
• Innebygget streaming
VI LIKER IKKE :
• Kan bli litt forsiktig på enkelte høyttalere
STEREO + MENER : Marantz MODEL 40n er en raffinert og velspillende forsterkere med flotte musikalske egenskaper .
Oppløsningen er mer enn godkjent , og den lave støyen og forvrengningen skaper et lettflytende , og gullende rent lydbilde med flott holografi og presist fokus på stemmer og instrumenter .
Det går altså an å si at det er andre forsterkere i prisklassen som har mer energi og hvor det gnistrer mer i diskanten , men samtidig er det vanskelig å finne forsterkere med den samme deilige oversikten som det Marantz MODEL 40n viser frem .
Jeg forsøkte den på litt forskjellige høyttalere . JBL 4309 , Kerr Acoustic K300 og KEF R5 , Q Acoustic Concept 50 og her avslører Marantz at den har sin egen stemme . Jeg vil ikke si at forsterkeren er farget , eller overdrevent varm , men opplevelsen av musikken , uansett høyttalere , blir avgjort preget av måten 40n spiller på . Resultatet er likevel veldig lett å like og du venner deg fort til den roen og stillheten som preger sluttresultatet . Det er ikke mange andre forsterkere som spiller så uanstrengt og lettflytende som denne . Dette er god glid , myke opplevelser og ubesværet musikalsk presentasjon som virkelig gir deg lyst til å kose seg med musikk , gjerne langt utover kvelden og natta . Skal jeg sette ord på det må det kanskje være musikalsk silkeføre .
Forsterkeren er kraftig nok til det meste , men 70watt er som det er , og selvsagt en begrensning hvis du ønsker å spille både hardt og høyt på et par krevende høyttalere .
Musikken Forsterkeren er allsidig og god til det aller meste , men det er på godt innspilt musikk med rikelige akustiske innslag den virkelig får vist frem sine aller ypperste kvaliteter . Da kommer dens beherskede og litt silkeaktige diskant , transparente mellomtone og flotte holografi aller best til sin rett .
KARAKTERER
Brukervennlighet
Kvalitetsinntrykk / design
Ytelse / pris

9,0

9 9 9

40 Stereo + 2 / 22