Stereo+ Stereopluss 2/2022 | Page 39

+ HIFI

» Marantz MODEL 40n
høyttalere med HEOS og du kan kontrollere det hele med stemmekontroller som Google Assistent , Amazon Alexa og Apple Siri .
Digitalkonverteren er en ESS Sabre DAC ES901K2M og den gir PCM opp til 24 / 192 og DSD 5,6 .
Velutstyrt
I tillegg til at dette er en velfungerende digital kontroll for hele anlegget ditt , har den også en flott analog del med mulighet for å kjøre signalet utenom bass og diskantreguleringen i front ( source direct ). Blant de fire analoge inngangene på baksiden finnes det også en dedikert platespillerinngang ( MM ). De digitale inngangene er en optisk og en coax , og så har Marantz utstyrt forsterkeren med en HDMI ARC for kun lyd . Det er praktisk og brukervennlig for de som ønsker å kjøre TV-lyden gjennom forsterkeren . Vil du ha litt ekstra bunndrag til film og serier finnes det også en subwooferinngang som også kommer med valgbare lavpass-filtrering ved 40 , 60 , 80 , 100 og 120Hz . Alle som har forsøkt å integrere en subwoofere i et vanlig stereoanlegg vet hva dette gjør for brukervennligheten og ikke minst , det ferdige resultatet .
Til hjemmekinobruk finnes det også en inngang Marantz kaller Power Amp Direct som gir mulighet for å bruke Marantz MODEL 40n som effektforsterker sammen med en receiver eller et annet produkt med forforsterkerutgang .
Det virker som om Marantz virkelig har forsøkt å lage et produkt med stor fleksibilitet for å dekke behovet til et så bredt publikum som mulig .
Oppkobling
Strømmeprodukter med HEOS har ikke alltid vært mine beste venner , og det har vært all mulig grunn til å konkludere med at det er andre strømmesystemer som har vært enklere å koble opp og få til å spille . Dette ser endelig ut til å være et tilbakelagt stadium , for Marantz MODEL 40n responderte kjapt og greit . Enda enklere ble det med oppgraderingen som dukket opp underveis , som også gjør at HEOS-appen kjapt kjenner igjen forsterkeren . Derfra tar det kun kort tid å få lyd og full kontroll på systemet .
Forsterkeren er Roon-tested og dukker opp i programvaren som en AirPlay2-enhet , men det er foreløpig det hele . Den er ikke fullt integrert i Roon-økosystemet .
HEOS-appen fungerer greit og du finner fort frem til favoritt-albumene . Appen er stabil og lett å forstå , men den har en listevisning som krever litt mer scrolling og gir litt dårligere oversikt enn andre apper vi har sett .
Musikalsk og oppløst
Marantz MODEL 40n har mye som taler for seg musikalsk . Forsterkeren er presis , detaljert og transparent , og tilfører musikken en liten smule varme som gjør lyttingen til en behagelig og avslappende opplevelse . Forsterkeren låter rett og slett behagelig analogt , og det gjør den selv om det i hovedsak er digitale signaler du forer den med .
Kanskje sliper den så vidt av litt av de aller skarpeste kantene i musikken , men det er ikke slik at den mangler detaljer eller musikalsk informasjon .
39 Stereo + 2 / 22