Stereo+ Stereopluss 2/2022 | Page 38

+ HIFI » Marantz MODEL 40n

38

MUSIKALSK SILKEFØRE

Marantz har sin egen måte å gjøre tingene på . Så til de grader at de også har sin egen klangkarakter og en musikalsk og avslappende signatur som er særdeles lett å like . Men 40n er ikke bare en klassiske Marantz-forsterker . Den er også full av moderne strømmeteknologi .
Tekst : Håvard Holmedal

Marantz har vært her siden 1950-tallet da Saul Marantz lagde de første forsterkerne hjemme hos seg selv i New York . Dette var veldig skikkelige forsterkere med sitt eget signaturdesign , og de ble fort lagt merke til i entusiastkretser . Tiden etterpå har gjort Marantz til en solid merkevare , men eierne har i den samme perioden vært Standard Radio Corp , som skiftet navn til Marantz Japan Inc bare noen år før merkevaren selges til Philips Electronic , før det igjen blir solgt tilbake til Japan og Marantz Japan Inc . I 2002 ble selskapet til D & M Holdings da de slo seg sammen med Denon . Fra 2017 har Marantz vært eiet av Sound United som også har kjente merkevarer som B & W , Polk , Denon , Definitive Technology , Classe og HEOS .

Marantz MODEL 40n
Marantz MODEL 40n tar opp arven fra 30-serien , men lavere pris og mer teknologi under panseret betyr vanligvis noe lavere vekt og mindre fokus på design og finish . Men denne forsterkeren er blytung , massiv og veldig seriøst og laget med den fremskutte midtplaten med kontrollene og den bakre frontplaten i mønstret metall . Forsterkeren er både tung , stilig og vakker , og skiller seg positivt ut fra alt annen vi har sett i denne prisklassen . Den er alle finest i champagne-fargen Marantz har benyttet i en evighet , men som man på grunn av boblevann-produsentene i Frankrike nå er nødt til å kalle sølv-gull .
Marantz MODEL 40n byr på 2 x70watt og benytter det produsenten kaller HDAM eller Hyper Dynamic Amplifier Module . Disse dukket opp på første halvdel av 1990-tallet og sitter nå i alt Marantz lager av integrerte forsterkere og receivere . Disse er kompakte og kjappe diskrete forforsterkermoduler som er utviklet av Marantz selv og som gir lavere støy og større presisjon enn tilsvarende IC-baserte op-amper .
Marantz MODEL 40n er bygget rundt en solid og godt skjermet ringkjernetrafo , forsterkerens seksjoner er skjermet hver for seg for lavest mulig støygulv og så har den fått en HEOS-modul som tar den med seg inn i strømmeland . Via HEOS-modulen får du streaming via strømmetjenester som Tidal , Apple Music og Spotify , men også Bluetooth og AirPlay for de som vil koble til en mobiltelefon . HEOS-programvaren fikk en oppdatering mens jeg holdt på med testingen og 40n er nå integrerte i appen og enkel å søke opp og koble til . Med HEOS kommer det også muligheter til å koble til andre
Stereo + 2 / 22