Stereo+ Stereopluss 2/2022 | Page 30

+ HIFI

» JBL L52
VI LIKER :
• Engasjerende og morsom
• Snappy og kjapp bass
• Diskantregulering
• Perfekt for rock og pop
VI LIKER IKKE :
• Kunne vært enda litt mer raffinert
kvensområdet . De spiller med en ganske fyldig og rik klang , og det eneste du egentlig mangler sammenliknet med L82 og L100 er det som skjer under 50Hz . Det er ikke akkurat uvanlig eller overraskende . Et forholdsvis lite basselement kan spille dypere , men det går på bekostning av effektiviteten . Jeg tenker at den bassen de har fått til er et passende krysningspunkt gitt høyttalerens begrensninger .
Med diverse Phoebe Bridges-innspillinger på spilleren må jeg si at L52 setter opp et lydbilde som det er lett å leve med . Høyttaleren gir masse liv til stemmer og instrumenter og får det til å låte stilig , godt organisert og naturlig avslappende på samme tid . Stemmen til Bridges blir nær , intens og naken , og selv om høyttalerne ikke er det aller ypperste i nøytralitet er de likevel svært engasjerende å lytte til . JBL har da også , i likhet med mange andre , uttalt at det aller viktigste med en høyttaler er at kundene liker lyden . Så kan man sikkert sitte i timevis og analysere hva de kunne gjort bedre , men i forhold til både pris og størrelse , leverer de musikken med nok schwung og klasse til at du umiddelbart aksepterer resultatet .
Med vandrer So , Long Idiots av og med Bokassa på spilleren blir dette tett , tøft og veldig « live ». Innspillingen får knapt noen Grammy for lydkvaliteten , men dette trykker bra på og har en rytmisk fremdrift som få andre i prisklassen kan vise til . Når jeg først er i gang med norske artister tar jeg like godt en sving innom Motorpsycho og The Warning . Det blir levende og overraskende svært gjengitt med tonnevis av attityde og live-feeling . Og når de også klarer å gjengi Madrugada sin Nobody Loves You Like I Do og med suverent fokus på Sivert Høyems fantastiske stemme er vi på mange måter godt i mål . Selv om jeg ikke ville kjøpt disse høyttalerne for å høre på strykekvartetter og kammermusikk .
Konklusjon
Med høyttalere i denne prisklassen er listen over begrensninger ganske lang , men jeg synes likevel at JBL har gjort en god jobb med å hente frem nødvendige kvaliteter og laget en blid og utadvendt høyttaler som elsker å spille musikk .
Den er detaljert , ryddig og organisert , og morsommere enn det meste andre som finnes i denne prisklassen .
STEREO + MENER : JBL L52 er trivelig , morsom og levende , og perfekt for alle som er glad i pop og rock .
Brukervennlighet
Kvalitetsinntrykk / design
Ytelse / pris
KARAKTERER

8,9

Stereo +

JBL L52

9 8 9

PRIS :
Kr . 11.995 . -
IMPORTØR :
Audiocenteret AS
LINK :
www . audiocenteret . com
30 Stereo + 2 / 22