Stereo+ Stereopluss 1/2022 | Page 63

+ ÅRETS PRODUKTER

» Vinyl

SENT , MEN ( VELDIG ) GODT FRA HEGEL

I

det siste har jeg funnet fram en gammel Leonard Cohen-plate som jeg ikke har spilt på en stund . Den heter Old Ideas , og ikke minst første sporet på side to , Anyhow , er en strålende innspilling . Med Hegel V10 er det nesten slik at man ikke skjønner hvordan ting egentlig kan låte bedre . Den rolige synth-introen er knivskarp , og stemmen til Leonard Cohen kan du barbere deg med , så presis og kontant er den . Du kan nesten telle svingningene i stemmebånda til Cohen , og lydbildet er ekstremt presist og stort . Det er klin umulig ikke å få ståpels . Det er utrolig detaljert , og gjengir nerven i musikken fullstendig .
Klangmessig opplever jeg den som dønn nøytralt , men det er en så deilig klang i mellomtonen med V10 at jeg tar meg i å kikke bort på den ti ganger så dyre platespillerforsterkeren min og lure på hvor mye bedre den egentlig er .
Hegel vinner neppe noen pris for designet sitt med riaa-trinnet V10 , men å få en så bra lydkvalitet fra et riaa-trinn til denne prisen er rett og slett helt utrolig . Dette er en killer . Hegel V10 leverer lyd i high-endklassen til mellomklassepris . Hva mer kan man egentlig be om ? RES

PLATESPILLERNES SVAR PÅ LETT TUNGVEKT

IMPORTØR : LINK :
Hegel V10
HiFi-Klubben www . hegel . no

En seiglivet myte om platespillere er at skal du ha skikkelig bass og driv , så er det ingen annen medisin som virker enn tunge og solide platetallerkener . Og desto tyngre det er , jo bedre dynamikk og bass har de . Mitt eget beist av en platespiller veier nesten 40 kilo og bare platetallerkenen alene veier nesten tolv . Rega Planar 10 veier 4,7 kilo . Inkludert tallerken . Det enkle spørsmålet er om Rega Planar 10 kan knuse denne myten . Svaret er enda enklere . Det er nemlig ja .

Planar 10 sitt lydbilde fyller lett rommet mellom høyttalerne , og plasserer instrumenter og musikere i både dybde og bredde , men det er ikke fullt så bredt , så dypt og så presist som på min egen spiller . Men til drøyt en femtedel av prisen , så er det bortimot urettferdig å klage . Så jeg gjør egentlig ikke det , men vil bare bemerke at det finnes analoge avspillingsprodukter som trekker ut enda litt til . Hvis du er villig til å betale for det , selvsagt . Til prisen er det vanskelig å se Planar 10 med Apheta-pickupen som noe annet enn en ekstremt bra kombo .
IMPORTØR : LINK :
Rega Planar 10 m / Rega Apheta 3
Mono AS www . mono . no
63 Stereo + 1 / 22