Stereo+ Stereopluss 1/2022 | Page 55

+ ÅRETS PRODUKTER

» Forsterkere

AMERIKANSK MAKTDEMONSTRASJON

Forforsterkeren er kun en linjeforforsterker . Det betyr at den verken har innebygget digitalkonverter eller riaa-trinn / platespillerforsterker . Det er imidlertid nok av inn- og utganger . Det er fire balanserte og fire ubalanserte utganger . Det er også to balanserte og to ubalanserte utganger , samt balansert eller ubalansert tape out . Det betyr at du har utganger nok til å koble til både hodetelefonforsterker , subwoofere og effektforsterker .

Her er det mye luft mellom instrumentene og lydbildet bretter seg enda mer ut i dybde og bredde . Det er som man får enda større innsyn i opptaket . Du trenger rett og slett lenger inn i sjelen på utøverne . Den virker også totalt uanstrengt i det den foretar seg . Det gir seg utslag i mer ro i lydgjengivelsen , og enda bedre dynamikk .
Den krever imidlertid litt tålmodighet . Audio Research at forforsterkeren bør få minst 600 timer , og det er nesten så jeg tror dem . I det jeg bikker 180 timer blir hardhetene er borte , og mellomtonen er der jeg vil ha den . Fyldig , detaljert og med masse energi . Audio Reference 6SE og effektforsterkeren Reference 80S har gitt meg den beste lyden jeg har hørt hjemme hos meg noensinne . Måtte bare den lotto-kupongen gå inn med mer enn de 45 kronene jeg vinner fra tid til annen . RES
IMPORTØR : LINK :
Audio Research 6SE
Mono AS www . mono . no

ENDELIG EN GOD CAMBRIDGE-KUR

Selvsagt finnes det enda bedre forforsterkere enn Cambridge lydmessig , men det er langt fra sikkert at de som er bedre rent objektivt sett er de du vil slå deg til ro med . Cambridge Edge NQ viser nemlig at den fint kan konkurrere i highend-klassen . Klangmessig er den nok litt på den mørke siden av nøytral , men den har et utrolig stort , luftig og imponerende lydbilde .

Bassgjengivelsen er ypperlig . Den er ikke for stram og ikke for bløt . Den er detaljert og attakkvillig , akkurat slik du vil ha den . Mellomtonen er nydelig med stor klangrikdom og man kan lytte seg langt inn i opptaket . Diskanten er rett og slett god .
Digitalkonverteren ligger nemlig skremmende tett på den som sitter i den rundt 200.000 kroner dyre Esoteric DAC-en jeg bruker som konverter selv . Det virker faktisk som om det er større forskjeller i forforsterkerdelen enn i digitaldomenet . Lyden er også ypperlig med den innebygde streameren , så her kan man faktisk få seg en glimrende forforsterker med ditto digitalkonverter og streamer for lavere pris enn forforsterkeren min alene . Cambridge Edge NQ er et kinderegg av et hifi-produkt . Her får du tre ting i en boks . En ypperlig forforsterker , digitalkonverter og nettverksspiller med en lyd som bør tilfredsstille selv kresne musikkelskere . RES
Cambridge Audio Edge NQ
IMPORTØR :
Mono AS
LINK :
www . mono . no
55 Stereo + 1 / 22