Stereo+ 09/2023 | Page 44

+ HIFI » Naim NSS 333

44

VELDIG FLOTT STREAMER

Naim mener kilden er den viktigste i hele stereo-systemet . Derfor tar vi dem på ordet og begynner testingen av deres nye 300-serie med den allsidige streameren NSS 333 .
Tekst : Håvard Holmedal

Vi har tidligere testet streameren og forforsterkeren NSC 222 som er et rimeligere og mer fleksibelt alternativ med svært godt resultat . Modellen vi tester denne gangen er en ren streamer og kommer altså uten forforsterkerdel , men også den gangen koblet vi på en ekstra PSU eller strømforsyning for å hente ut det aller siste av lydkvalitet . Om det er vellykket eller ikke må du dessverre vente til neste utgave for å lese om . Behøver du forforsterker som står perfekt til NSS 333 heter den NAC 332 . Da får du en pre-amp som er bygget på de samme prinsippene som den spinnville Statement NAC S1 , og en meget fleksibel og vellydende hodetelefon-forsterker som Naim har hentet fra EISA-vinneren Unit Atom HE .

Ekte highend
NSS 333 er breddfull av sofistikerte løsninger , og har det en streamer eller en digital transport behøver for å konkurrere med andre highendmodeller på markedet , og selvsagt også være hørbart bedre enn NSC 222 som ligger og lurer i bakgrunnen . Over begge disse ligger ND555 og ruver i landskapet , og det blir spennende å høre hvor nær denne enheten Naim har kommet med sin nye NSS 333 .
Vi liker det stramme designet til 2 og 300-serien , men det er ikke akkurat mykt og innbydende . Derimot er den litt firkantet og nesten brutal i uttrykket , men den er bygget som en stridsvogn og ser ut til å tåle omtrent alt du måtte finne på å utsette den for . Enheten er laget i det som fremstår som tre moduler hvor den høyre har et stort display som viser hvilket album du er i ferd med å spille . I tillegg er det en knapperekke helt på høyre side . Bortsett fra det er fronten helt naken – og litt ubalanserte hvis du er opptatt av symmetri .
På baksiden er det noen Naim-spesialiteter . I tillegg til analoge RCA og balanserte XLR-utganger er det en DIN-utgang på baksiden og to store multikontakt-pluggene for oppgradering med ekstra strømforsyninger .
Naim mener fortsatt DIN-pluggen , men her kan det virke som om resten av bransjen er en smule uenige . Det er vel knapt noen andre enn Naim som bruker DIN i særlig omfang . For Naim gir det kompatibilitet med både nåværende og eldre Naim-produkter , og er også anbefalt metode for tilkobling av blant annet forfosterkeren NAC 332 .
NSS 333 kan også benyttes som en ekstern DAC og er utstyrt med 2 optiske , en coax og en BNC digital utgang , og hvis du skulle ha behov for å
Stereo + 9 / 23