Stereo+ 09/2023 | Page 45

+ HIFI

» Naim NSS 333
oppgradere systemet med en oppgradert DAC finnes det også en BNC digital utgang . I tillegg er det en USB-port for audio og selvsagt LAN-kontakt . Det er også en USB-tilkobling for lyd i fronten av enheten .
Teknologi
NSS 333 kommer med Naims egne digitale filtre . De er konstruert for å fjerne pre-ringing for best mulig lydkvalitet og impulsrespons , men enheten støtter ikke MQA , som hevder å gjøre noe av det sammen . Naim er forresten sterke motstandere av MQA , og det er vanskelig å se for seg at de noen gang kommer til å støtte teknologien . De mener kort og greit at det er andre måter å gjøre dette på . Naim oppgir at de opererer med 40-bit floating point for ekte 24-bits presisjon og benytter 16 ganger oversampling . En masterklokke med meget høy presisjon sørger for minimale jitterverdier , og de har også gått en lang vei for å redusere eventuell aritmetisk støy fra prosesseringene i DSP-en .
Naim benytter selekterte Burr Brown DAC-chipper i NSS 333 med polystyren filterkomponenter etter digitalkonverteren . Det gir tryggere behandling av signalet under konverteringen fra digital til analog . I elektronikken finnes du også patenterte DR-regulatorer for lavest mulig støy i konverteringen .
Hva annet kan så forklare den gode lyden ? Det er ganske mye . 5 minutters buffer på det innkommende signalet , impedansebalansert analogt kretsløp i stedet for ekte balansert , balansert digital LVDS ( low-voltage differential signaling ), utvalgte komponenter i hele signalkjeden og Naim sin egen NP800 strømmemodul .
Oppstart
Naim har brukbar brukervennlighet , men den er litt avhengig av hvordan du tenker å benytte enheten , men det blir aldri komplisert eller uforståelig .
Har du lagt til et produkt i nettverket ditt på et eller annet tidspunkt , bør selv de avanserte mulighetene til NSS 333 være godt innenfor rekkevidde .
Naim kommer med en uvanlig skikkelig fjernkontroll . For at den skal fungere må den pares med enheten omtrent som du parer en mobiltelefon . Når den første er koblet til har du full toveiskontroll med enheten .
Det er flere måter å strømme musikk . Du kan selvsagt strømme musikk fra Tidal og andre musikktjenester , du har internettradio tilgjengelig , UPnP som gjør det mulig å strømme fra en NAS eller en UPnP-enhet , Spotify Connect , AirPlay2 , Chromecast , Tidal Connect , Qobuz og ikke minst Roon . Sistnevnt er vårt absolutt førstevalg når vi ønsker å spille musikk umiddelbart etter at vi har koblet til strøm og en nettverkskabel .
Fleksibiliteten gjør det mulig å koble den samme med andre spillere i et multirom-oppsett enten via Roon , AirPlay2 , Chromecast eller med den velfungerende og intuitive Naim-appen .
Analogt og raffinert Med Naim NSS 333 har konstruktøren åpenbart hatt stort fokus på å hindre støy og forvrengning fra å oppstå . For når den først er oppstått er det vanskelig å bli kvitt den igjen . Dette kan høres uansett hvordan du velger å benytte den i systemet ditt .
Enten du benytter den som digital transport / streamer eller ekstern digitalkonverter , er det aldri noen tvil om lydkvaliteten . Lydbildet er også svært engasjerende slik det er på veldig mange andre Naim-produkter , men det er absolutt ikke øretrettende , slitsomt eller krevende på noen måte . Kanskje med unntak av innspillinger som uansett ikke er til å redde . Klangbalansen er nøytral med en passende dose naturlig , analog varme , men det er ikke mer enn at energien , åpenheten og den fremragende og kjappe rytmikken får fullt spillerom .
45 Stereo + 9 / 23