SFT-nytt nr 2 2022 | Page 7

Studio Västsvensk konservering 2022

Studio Västsvensk konservering 2022

Under våren har Ammi och Heidi hållit ställningarna i ateljén och inväntat vår nya kollega som vi annonserade efter årsskiftet . I juni började Tanja Aronsson hos oss och vi önskar henne mycket välkommen tillbaka till oss efter tio år Sverige runt . Tanja kommer att vara föräldraledig under hösten men börjar igen i december .
Vi arbetar för närvarande med textilier från flertalet kyrkor . Förutom de vanliga åtgärderna med konservering och montering är det dessutom mögelsanering .
Dicksonska palatset i Göteborg ska få sig ett ordentlig ansiktslyft med många konserveringsåtgärder i spåren av detta . Då fönster ska tas ut och renoveras behöver gardinuppsättningarna plockas ner och ses över . Ammi arbetar med detta tillsammans med andra konservatorer från SVK .
Ett par fanor finns inne på ateljén och väntar på lugn och ro inför arbetet med komplicerade lamineringar . Vissa arbeten kan inte skyndas på . De behöver ta lite tid inför utförandet , men vi hoppas komma igång med dessa efter att alla kyrkoärenden med KAE är avklarade i vinter .
Dicksonska palatset Göteborg . Foto : Anne-Marie Ryding
Heidi , Ammi och Tanja
7