SEVECEN 24 | Page 86

MADDEYI TANIYALIM
MADDEYLE ARKADAŞLIK
MADDE VE KARİKATÜR
Dilek Cevre

MADDEYI TANIYALIM

Fen Bilimleri dersinde işlediğimiz“ Maddeyi Tanıyalım” ünitesinin konularından olan“ Maddenin Halleri ve Maddeyi Niteleyen Özellikler” konularını işledikten sonra farklılaştırılmış eğitim çalışmaları yaptık. Öğrencilerimiz bu konuları şiir ve öykü yazma, karikatür çizme, resim yapma çalışmaları ile anlattılar.
Bensu ÖZTÜRK
Tolga TANINMIŞ
Ali Berkay DOLUNAY

MADDEYLE ARKADAŞLIK

Cam adında bir çocuk varmış. Cam kırılgan ve pürüzsüz bir kişiliğe sahipmiş. Onun arkadaşı Ağaç Kabuğu ise pürüzlü, kırılgan bir kişiliğe sahipmiş. İki arkadaşın benzer yönleri olduğu gibi farklı yönleri de varmış. Fakat ikisi de çok iyi anlaşıyorlarmış. İki arkadaş Çelik Kale’ ye doğru yola çıkmışlar ve uzun bir yolculuktan sonra kaleye varmışlar. Ziyaret sebepleri oradaki arkadaşları ile güzel bir gün geçirmekmiş. Çelik Kale, çok sağlam ve pürüzsüz bir kaleymiş. Bu nedenle tırmanmak çok zormuş. Böylece düşmanlardan korunan halk kale içinde huzurlu bir yaşam sürüyormuş. Kaledeki Sünger Bob yumuşak, Lastik Joy ise esnek ve renkli bir kişiliğe sahipmiş. Parfüm Lady her zaman mis gibi kokar herkesi kendisine imrendirirmiş. Çocuklar arkadaşları gelince çok mutlu olmuşlar. Birlikte oyunlar oynayıp eğlenmişler. Eğlence ile dolu bir günün sonunda kaleden ayrılarak evlerine doğru yola çıkmışlar. Mutluluklarını eve gidince aileleri ile paylaşmışlar.
Ece ÜSTÜNKARLI

MADDE VE KARİKATÜR

İnsanlar duygularını, düşüncelerini ve bilgilerini değişik yollarla başkalarına aktarırlar. Ben de Fen Bilimleri dersinde maddenin hal değişimi ile ilgili bilgilerimi karikatür çizerek anlattım. Güneş suyu ısıtıyor. Su buharlaşarak gaz haline dönüşüyor. Yani su buharı oluyor. Su buharları gökyüzünde bulutları oluşturuyor. Bulutlar daha sonra yağmur olarak tekrar sıvı hale geçiyor.
84