SEVECEN 23 Part2 | Page 21

ÖZGE DEĞİŞMEZ

ATATÜRK’ Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

Suat Demir KOÇAK
Öğretmenimiz sınıfımızda Samsun’ a çıkışın tarihimiz açısından önemini anlattığında Kurtuluş Savaşı’ nın başlangıcı olarak bahsetmişti. Nasıl olur da bir vapur içindeki kararlı insanlar bir milletin kaderini değiştiriyordu. Bu düşüncelerimi çizdiğim Bandırma Vapuru ile yansıtmaya çalıştım.
Irmak OCAK
Çalışmamızı yaparken Atatürk’ ün spora verdiği önemi vurgulamaya çalıştık. Bu kadar önemli bir tarihi spora ve sporculara adadıysa Atatürk gerçekten spora çok önem veriyor olmalı.

DÜŞMANLIKTAN KARDEŞLİĞE ÇANAKKALE

Ece SERDAROĞLU
18 Mart’ ı daha farklı yaşadık bu sene. Öğretmenimiz sınıfta Çanakkale’ den farklı öyküler anlattı. Bizim için neden bu kadar kıymetli olduğunu anlattı. Daha sonra bizden Çanakkale hikayeleri araştırmamızı ya da aklımızda çizilen resmi kağıda dökmemizi istedi. Ben bir resim çizmeyi tercih ettim. Gerçekten aklımda oluşanları yansıttığımı düşünüyorum.
Çanakkale çalışmasında Seyit Onbaşı’ yı çizmeyi tercih ettim. Hikayesi beni her zaman etkilemiştir. Oldukça ilgi çekici ve büyüleyici bulduğum vatan sevgisini yansıtmaya çalıştım.
115
117