SE Surgery News October 2021 | Page 2

NYHET HOS UNIDENT DENSAH – OSSEODENSIFICATION

Rekommenderas av flertalet tandläkaren . En unik teknik som till skillnad från traditionella borr inte avverkar ben , utan komprimerar och flyttar benet sidledes . Tekniken används med fördel vid sinuslyft , ridge split och vid mjukt ben . Passar även bra vid direktinstallation av implantat efter extraktion .
UTTALANDE

DENSAH BORRKIT FRÅN VERSAH – EN NY ” GAME CHANGER ” INOM IMPLANTATKIRURGI

DR . ELIAS MESSO SPECIALISTTANDLÄKARE KÄKKIRURGI SWEDEN
” Jag har använt Densah borrkit , från Versah i ca 3-4 år och vad som mer var ett köp av nyfikenhet visade sig vara en av de bästa investeringarna i min vardag som kirurg . Densah-kitet är nu en del av min och mina kollegors dagliga arsenal av instrument för att placera implantat . Det är ett innovativt system som möjliggör benexpansion , ökad primärstabilitet och förenklade sinuslyft . Med Densah borr har du mer kontroll över dina osteotomier . Det är en ” game changer ”.
Densah borr är banbrytande i implantat osteotomi preparation . I Januari 2019 genomgick jag en hands-on kurs med grundaren Dr . Salah Huwais . Min resa med Densah har under de senaste två åren förändrat hur jag utövar implantologi . Det är ett allt i ett borrsystem som ger förutsägbar primär stabilitet i mjukt ben , har ett mycket bra protokoll för krestala sinuslyft samt vid expansion av marginala benet .
Osseodensifiering utförs idag som standard vid sinuslyft där man har ca 3-5mm eget ben , det leder till mindre kirurgiskt trauma och ger god patientkomfort .”
Densah Borrkit
Art . nr : VDBKP Så här fungerar Versah borr Se film >>
Läs mer om Versah borr Broschyr >>