Rumah Buku e-zine Rumah Buku - Vol.2 | Page 4

Temubual bersama adi...

Assalammualaikum... temu bual...
Sedikit kelainan untuk edisi kedua e-zine rumah buku kali ini. Sempena dengan tema ' hubungan ' kami dapatkan seorang anak muda yang sedang bertugas di luar negara untuk menceritakan pengalaman dan definasi hubungan pada pandangan mata kasar beliau. Semoga temubual ekslusif ini sedikit sebanyak memberi inspirasi buat semua.
tOne: Assalammualaikum.... Boleh ceritakan sedikit tentang latar belakang kerjaya Adi secara ringkas? Adi: Waalaikumussalam. I work as an( Interior) Designer for almost 11 years. Bermula sebagai FFE Designer purely focusing on material and fabric selection for hospitality projects and now lead the design team here.
tone: Sejak bila Adi berada di luar tanah air( Malaysia)? Adi: I ' ve been on and off out of Malaysia since I was young. Untuk edisi Myanmar, saya disini since last year( November 2015)
tone: Apa perbezaan berada di luar negara dan berada di dalam negara sendiri? Adi: Banyak bezanya. The gap is too big. Valuable gap I would say. Tapi saya rasa saya lebih kurus dan menarik bila di luar negara.( Saya lebih rasa selesa dan yakin bila berada di negara asing)
tone: Adakah hubungan diplomatik kerajaan Malaysia dengan kerajaan luar membantu rakyat Malaysia? Adi: Definitely in so many ways.
02