Revista Orizonturi Literare ianuarie 2014 | Page 13

A șaptea piesă de pe album este un remix al cunoscutei piese compuse de către Daniel Iancu și cântată de acesta împreună cu Mariana Butnaru - E armonie-n casa noastră. Nu prea am ce să zic despre piesă, cel mai probabil o știți toți. Tot ce-aș putea să spun e că mi se pare sunetul mai..soft la varianta asta decât la varianta originală.

Reclamă la niște cocârț este cel de-al optulea titlu de pe album. Textul scris și “recitat” de către Daniel ne prezintă un remediu anti-belele. Un fel de spot publicitar cu motto-ul “Cocârț – când bugetul face scârț!“. Adică mereu, la noi în România.

Și în melodia cu numărul nouă se cântă puțin despre cocârț, dar nu acesta-i personajul principal. Povestea pe care ne-o prezintă piesa Huța-huța, compusă de către Ovidiu Mihăilescu este aceea a unui cetățean oarecare ce-și zărește nevasta mult iubită antrenând mașina acestuia să facă huța-huța, cu ajutorul vecinului Luță! Restul e istorie..

Chinezoaica Tzi-Tze-n Ceai, piesa cu numărul zece de pe acest album, compusă de Mariana Butnaru, este o piesă ce se găsește de ceva vreme pe youtube, deci presupun că cine-l ascultă pe Daniel Iancu, știe piesa. Este cântată și aici de către Daniel Iancu împreună cu folkistul Ovidiu Mihăilescu, aceștia făcând o pereche genială!

Cea de-a unsprezecea piesă, Un porc și o Lichea, este cântată de către Mariana Butnaru, fiind compoziția lui Daniel. Îmi place foarte mult orchestrația, care e foarte reușită la toate piesele de pe album!

Mi-a bătut dealul la poartă, cea de-a doisprezecea de pe album, este o piesă mai veche compusă și cântată de Daniel, care poate fi ascultată pe youtube de vreme bună..

Piesa treisprezece, Sunt mândru că-s român, minunat orchestrată, prezintă oarecum povestea poporului român, sau mai degrabă a românului și, merge mână-în-mână cu piesa aceluiași Daniel Iancu, Patria.