Cu toate acestea, trebuie să avem şi
puterea de a spune lucrurilor pe nume.
Nu toţi studenţii care doresc să urmeze o
facultate au şi această posibilitate.
Personal, mărturisesc că a urma o
facultate doar de dragul de a avea o
diplomă în plus, acest lucru înseamnă
pierdere de timp şi de bani. Un absolvent
de liceu cu diplomă de bacalaureat se
află în faţa unor provocări, unele dintre
ele specifice poate şi vârstei. Parcă îl şi
aud pe un posibil student: „vreau să fac
muzică, îmi doresc să fac matematică,
simt că pot să fac şi istorie şi chimie, deşi
cred că cel mai bine ar fi să plec în America la studii !” Firesc, nu este rău să îţi doreşti să realizezi cât mai multe lucruri în viaţă. Foarte important este însă să gândim şi la finalitatea scopurilor noastre. Dacă urmez facultatea de psihologie şi nu am să profesez niciodată, preferând şi din motive economice să fiu unul dintre miile de culegători de căpşuni din Europa, atunci împlinirea eforturilor depuse este undeva la media inferioară. Cea mai bună alegere pentru un viitor student? Să manifeste încredere în propriile forţe, dar mai ales să facă alegeri inteligente.
Ne puteţi spune ce părere aveţi despre generaţiile de studenţi care au ales şi aleg acest drum? Cum îi motivaţi să aleagă psihologia pentru viaţa şi cariera lor?
Facultatea de Sociologie – Psihologie din cadrul Universităţii Spiru Haret demonstrează eficienţă şi exigenţă în promovarea standardelor de performanţă. Contrar clişeelor datorate unor terţe persoane şi intereselor mai puţin declarate, facultatea solicită seriozitate, frecvenţă la cursuri şi participarea la orele de seminar, rezultatele obţinute la evaluările pe parcurs de către studenţi fiind promiţătoare.