proresto 1+2/2018 | Page 43

” Kape on tuonut meille näkemyksellisyyttä RAFLA-mallistomme suunnitteluun. Tuotteiden trendikkyys ja katu-uskottavuus on yksi tärkeä asia funktionaalisuuden ja mukavuuden ohella”, TouchPointin toinen perustaja ja markkinointijohtaja Carita Peltonen sanoo.
Kehitystyöhön meni aikaa noin vuoden verran. Sekä Aihinen että Peltonen ovat silmin nähden ylpeitä lopputuloksesta. Kape Aihisella on päällään lähes kaksi vuotta käytössä ollut kokinpaita, joka näyttää edelleen aivan uuden veroiselta.
” Yhteen kokintakkiin menee käytännössä noin 12 kierrätysmuovipulloa. Tämän rinnalla mallistoissamme käytetään sekoitemateriaalina joitakin muita ekologisia materiaaleja, kuten luomupuuvillaa, bioselluloosaa tai innovatiivista uutta Infinity-kangasta, joka voidaan kierrättää kahdeksan kertaa ennen loppukäyttöään komposiittimateriaalina esimerkiksi terassikalusteissa”, Peltonen kertoo.
” Törmäämme usein ennakkoluuloihin, että miten kierrätyspulloista voi saada mukavan ja funktionaalisen työvaatteen. Täytyy kuitenkin muistaa, että myös urheiluvaatteissa käytetään polyesteriä, mutta niissä se on neitseellistä materiaalia, jonka ympäristöjälki on paljon suurempi kuin meidän kierrä­
” Kokin työvaate päällä pitää olla hyvä fiilari ja ylpeä olo”, toteaa televisiokokki, ravintoloitsija ja keittiömestari Kari” Kape” Aihinen.
TouchPoint esitteli uusia mallistojaan” Muovinäytöksessä” Allas Poolilla Helsingissä helmikuussa.
tyspolyesterillämme. Meidän vaatteidemme materiaali on Suomeksi sanottuna kierrätysroskaa, joka saa uuden elämän kestävänä kankaana”, Peltonen sanoo.
Yhteistyö on voimaa Työvaatteet ja muut brändiä tukevat tuotteet suunnitellaan Suomessa. TouchPoint tuottaa tekstiilituotteita alihankkijoillaan, jotka täyttävät yrityksen vastuullisen hankinnan vaatimukset.
” Panostamme pitkäaikaisiin ja luotettaviin kumppanuuksiin luotettavan toimitusketjun varmistamiseksi”, Peltonen kertoo.
Tuotteet valmistetaan valtaosin Baltiassa ja muualla Euroopassa. Kiinassa tuotetaan pääosin kierrätetyistä muovipulloista tehtyjä kankaita. Kaikki tuotanto Kaukoidässä tapahtuu BSCI-auditoiduissa tehtaissa.
Hollannissa tärkeä yhteistyökumppani ja kierrätyskangastoimittaja on vallankumouksellinen Dutch Awearness-yritys, joka valmistaa muun muassa Infinity-kangasta.
” Tuotteemme on alusta alkaen suunniteltu ja tehty kierrätettäväksi kiertotalouden periaatteiden mukaan. Koko ketjun kattava yhteistyö on saumatonta valmistuksesta käyttäjälle ja käyttäjältä kiertoon palauttamiseen. Hallitsemme, mittaamme ja tiedämme hyvin tarkasti koko valmistusketjumme kaikki panostukset lopputuotteeseen. Sen mitä tuotteelle tehdään ja mitä siihen lisätään valmistusketjun eri vaiheissa. On vaikea käyttää kierrätysmateriaalia, jos ei tiedä mitä tuote sisältää”, Dutch Awearness-yrityksen perustaja Rien Otto kertoo.
TouchPointin toinen hollantilainen materiaalitoimittaja Waste2Wear on kehittänyt maailman johtavan teknologian tuottaa kierrätetyistä muovipulloista funktionaalisia kankaita.
TouchPointin missio on olla maailman vastuullisin työvaateyritys. Yritys on saanut tukea muun muassa Sitralta ja on ollut mukana Tekesin TELAKETJU-kiertotaloushankkeissa. Touch­ Pointin liikevaihto on tällä hetkellä noin 1,9 miljoonaa euroa, mutta tavoitteena on 30 miljoonan liikevaihto vuonna 2022. Sijoitusyhtiö Taaleri on tullut mukaan rahoittamaan kasvua merkittävällä investoinnilla. n
1 – 2 / 2018 proresto 43