Scandic Grand Central Helsingin sisääntuloaulaa valaisee Paavo Tynellin 50-luvulla suunnittelema pyöreä valaisin . Aulasta löytyy myös suoraan seinään maalatut opastekstit suomeksi ja ruotsiksi .
korjattiin , mutta pääsääntöisesti alkuperäiset ikkunat olivat kauttaaltaan kunnostuskelpoisia .”
Yksi iso ero toimistotalolla ja hotellilla on muun muassa se , että hotellissa on kylpyhuone joka huoneessa ja se vaatii totaalisesti erilaista talotekniikkaa , jota rakennuksessa ei ole ollut aikaisemmin .
” Tavallisesti uudishotellissa olisi käytävältä ovi jokaiseen huoneeseen , mutta kun päällekkäisissä kerroksissa ovet ovat eri kohdassa , se teki suunnittelun sekä toteutuksen todella haasteelliseksi ”, kertoo Ahokanto . ” Käytännössä tämä tarkoittaa sitä , että tulee huoneita , joissa on kylpyhuone eri reunassa ja voi aavistaa , mitä se tarkoittaa talotekniikalle . Jouduttiin käyttämään erittäin paljon aikaa palo- , ääni- ja talotekniikan suunnitteluun .”
VR : n hallintotiloista Scandic-ketjun hotelliksi ” Poikkeuksellista hotellissa on se , että olemme yhdessä Suomen merkittävimmistä rakennuksista ”, toteaa hotellihankkeen visuaalisesta kokonaiskonseptista ja sisustusarkkitehtuurista vastannut Puroplan Oy : n toimitusjohtaja , sisustusarkkitehti Jaakko Puro .
” Projekti lähti brändisuunnittelusta liikkeelle , ja sitä tehtiin koko toimiston voimin ”, Puro kertoo . ” Ensin hahmoteltiin yhdessä tilaajamme Scandicin toimitusjohtajan Aki Käyhkön kanssa , kenelle hotelli on suunnattu , ja mitä siitä voisi saada irti . Samalla suunniteltiin tilat eli mitä toimintoja missäkin on . Tuotimme valtavan määrän layouteja ja yhteistyö arkkitehtien ja museoviraston kanssa oli tiivistä ”, jatkaa Puro . ” Oli mahdollisuus tehdä jotain aivan uniikkia .”
2 / 21 prointerior 13