Aurasma on sovellus älylaitteille, jolla luodaan virtuaaliseen todellisuuteen omia auroja. Aurat voivat olla kuvia, videoita tai jopa 3D-mallinnettuja olioita, jotka kameran havaitsema avainkuva saa näkymään. QR-koodin tavoin jonkin kameran luoman kuvan taakse voidaan laittaa omia auroja. Esimerkiksi pianon koskettimelle voidaan laittaa video Ukko-Nooa melodian soittamisesta, joka aukeaa kun Aurasma-sovelluksella kuvataan oikeaa kohtaa pianosta. Lisää esimerkkejä ja havainnointeja näet videoltamme.
Aurasman käyttäminen alkaa käyttäjätunnuksen luomisella. Sovellukseen syötetään käyttäjätunnus sekä salasana varmistuksineen ja halutessaan siihen voi liittää myös sähköpostin. Tämän jälkeen voit luoda omia auroja julkiseen käyttöön. Käyttäjätilin tekeminen ei ole pakollista, jolloin ilman mitään kirjautumista voit tehdä omalle laitteellesi rajoitettuja auroja sekä seurata muiden käyttäjien kanavia.
Oman auran tekeminen älylaitteilla aloitetaan valitsemalla overlay, eli sijoitettava kuva, video tai 3D-mallinnus joko sovelluksen omasta varastosta (library) tai omalta älylaitteelta lataamalla. Tämän jälkeen sovellus avaa eteesi kameran, jolloin pääset ottamaan avainkuvan eli trigger imagen. Kuvan alalaidassa oleva indikaattori ilmaisee, kuinka hyvin sillä hetkellä näkyvä kuva soveltuu avainkuvaksi. Jos kuva on liian epäselvä tai pelkistetty, eli se ei sisällä tarpeeksi tunnistettavia yksityiskohtia, indikaattorin merkki siirtyy punaiselle alueelle vasempaan laitaan.
Älylaitteet ja Luokkahuoneet Yhteistyöhön, eli
Ä.L.Y.-nurkkaus:
Aurasma - virtuaalinen todellisuus
Tällöin Aurasma ei anna sinun ottaa avainkuvaa vaikka yrittäisit. Kun indikaattorin merkki siirtyy keskelle keltaiselle tai oikeaan laitaan vihreälle, on avainkuva sopiva. Sen jälkeen auralle annetaan nimi ja päätetään onko se julkisesti kaikkien nähtävillä vai yksityinen. Lisäksi auran voi sijoittaa jollekin omista kanavista (channel). Tietokoneen selaimella Aurasma Studiota käyttäessä auroja voi muokata esimerkiksi aukeamaan kokonäytön tilaan niitä näytöllä painaessa, avaamaan jonkin nettisivun tai uuden kuvan auran päälle.
Auroja tehdessä tulee ottaa huomioon avainkuvan sijainti. Esimerkiksi pihalla auringonpaisteessa otetut avainkuvat saattavat toimia vain samantyylisessä valaistuksessa, muttei välttämättä pilvisellä säällä. Myös videolla havaittiin huonoksi yliopiston vilkas etuovi, jossa avainkuva rikkoutui joka kerta jonkun ovesta käydessä ja ihmisten ohi kävellessä. Aurat tulisi sijoittaa paikkoihin, joissa avainkuvien toimivuus olisi mahdollisimman riippumaton ulkoisista tekijöistä, esimerkiksi valotuksen ja ohikulkijoiden lisäksi vaikkapa käyttäjän pituudesta.
Jotta näkisit jonkun toisen sijoittaman auran, sinun täytyy seurata sen sijoittaneen käyttäjän kanavaa. Aurasman search-toimintoon kirjoitetaan toisen käyttäjätunnus ja tuloksista valitaan hänen seurattava kanava. Sovellus nimeää julkisten aurojen kanavan tyyliin Niko’s Public Auras -kavanaksi, ellei käyttäjä niille itse erillistä kanavaa tee.