kyseisen kohtauksen, tai vaikkapa pelinomaisesti toimisivat salapoliiseina selvittäen kuka ilmiantoi Jeesuksen, ja mikä oli hänen motiivinsa? Tämän kaltainen oppimistapahtuma palvelisi myös lasten leikin kehityksen luontaista osaa, roolileikkiä.
"Leikki motivoi ja innostaa oppilaita"
Toiseksi siinä missä leikki motivoi oppilaita, niin parhaillaan se saattaa myös innostaa oppilaita uuden harjoitteluun. Varmasti jokaisella koulun käyneellä on ollut se yksi aine, joka on aina tuottanut hankaluuksia ja jonka opetteleminen on tuntunut karvaan kalkin nielemiseltä. Tämän ongelman kitkemisessä korostuu opettajan rooli ja hänen pedagoginen tarkkuutensa, mutta oikeilla eväillä on mahdollista kääntää itsepäisenkin oppilaan mieli pois aiheen negatiivisista ajatuksista kohti positiivisempia ajatuksia.
Kuten jo mainittu, kilpailuhenkisyys alkaa myös lisääntyä lasten varttuessa, jolloin ei ole ollenkaan huono idea teettää luokalle kilpailuhenkisiä harjoituksia. Oppijalle ne voivat olla erittäin motivoivia tehtäviä, jonka kautta myös innostus aihetta kohtaan saattaa alkaa kukkia.
"peleillä ja leikeillä on vahva sosiaalinen vaikutus"
Kolmanneksi peleillä ja leikeillä on vahva sosiaalinen vaikutus. Opetustilanteessa olevat pelit ja leikit
ovat harvoin yksin pelattavia, jonka takia oppilaat joutuvat olemaan aktiivisessa vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Tällaiset toimet vahvistavat lasten sosiaalisen kanssakäymisen taitoja, sekä parhaassa tapauksessa lisäävät luokan sisällä vallitsevaa ryhmähenkeä. Varsinkin kilpailullisissa peleissä lapsille syntyy usein vahva oman ryhmän tunne, jossa omia kannustetaan ja tuetaan. Tosin tällaisessa tilanteessa voi piillä se vaara, että alisuoriutuja otetaan herjauksen kohteeksi, sillä lapset voivat olla joskus julmia toisilleen. Tässä astuu taas esiin opettajan rooli ja hänen pedagoginen älykkyytensä tilannetta kohtaan.
"maahanmuutto on hyvin ajankohtainen aihe"
Pelit ja leikit voivat myös palvella paremmin oppijaa, jonka äidinkieli ei ole suomi. Tätä aihetta on tulevaisuudessa lähes mahdoton sivuuttaa, sillä tälläkin hetkellä maahanmuutto on hyvin ajankohtainen aihe. Lapsi jolla Suomi on toisena kielenä, ei välttämättä saa aina täyttä ymmärrystä kirjan tekstistä jos vastaan tulee jotain sanoja tai lauseita, jolla voi olla useampi merkitys. Tällaisessa tilanteessa leikin vuorovaikutuksellinen puoli voi nousta hyvin esiin, sillä virheymmärryksen tapahtuessa lapsi voi hakea tukea ympäristöstään.
"Videopeleistä on tullut osa lasten arkea, sillä lapset nauttivat niiden pelaamisesta. "