NVM magazine 4-2020 | Page 5

DECEMBER 2020 • Kort nieuws 5

Dag van de Ondernemer

COLUMN

Klaar voor de toekomst

Ondernemers verdienen een dag waarop ze worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen . Iedere derde vrijdag van november vieren we daarom de Dag van de Ondernemer .
Europarlementariër Tom Berendsen ( CDA ) bracht eind november een digitaal werk bezoek aan NVM-lid en voorzitter van de vakgroep Agrarisch & Landelijk Ard Klijsen .
Ook voorzitter Onno Hoes had op de Dag van de Ondernemer een speciale videoboodschap voor alle NVM ’ ers .
Het einde van het jaar nadert . Een klassiek moment om de balans op te maken . We kunnen wel stellen dat 2020 een bijzonder jaar is . Het zal de geschiedenisboeken ingaan als het jaar van COVID-19 en de grote impact van de pandemie op ons leven . Er was groot menselijk leed , dat hebben we allemaal kunnen zien . De zorg kraakte in zijn voegen . Maar ook de mensen die niet ziek werden , ontsnapten niet aan de invloed van het coronavirus .
Het dagelijks leven veranderde drastisch . We moesten thuiswerken , afstand houden en ons laten testen . Geen horeca , sportscholen of theater meer . De kinderen kregen thuis onderwijs , voor veel jonge ouders best een uitdaging . Maar ondanks dit alles kwam de maatschappij niet tot stilstand . We pasten ons aan en gingen door .
Zo ook bij NVM . Er kwamen coronaprotocollen voor makelaars en taxateurs . Het vroeg af en toe de nodige creativiteit , maar het werk ging door . Het derde kwartaal van 2020 was zelfs beter dan veel voorgaande jaren .
Bekijk de video op Vimeo : https :// vimeo . com / 481631616
Ook bij het bureau van NVM hebben we niet stilgezeten . Ook wij hebben ons aangepast en ondanks de nodige hindernissen het vernieuwingstraject ‘ A Brand New NVM ’ opgezet . We gaan met u het gesprek aan en maken NVM klaar voor de toekomst . We zijn geen branche die bij de pakken neer gaat zitten , dat is wel duidelijk . Dat belooft dus nog wat voor 2021 , wanneer hopelijk het einde van de pandemie in zicht is en we verder kunnen bouwen aan een mooie branche en een mooie vereniging !
Arthur Schellekens , Directeur NVM-bureau