NVM magazine 4-2020 | Page 40

40 NVM ' er Tekst | Robin van Essel Foto | René van den Burg • NVM MAGAZINE

Leo Bosch

PASPOORT

Leeftijd 56 jaar
Soort woning Twee-onder-een-kapwoning , met kantoor aan huis .
Met wie woon je daar ? Met Petra .
Met wie zou je een week van huis willen ruilen ? Ik mag niet klagen , maar als ik een weekje elders mag wonen , opteer ik voor een huisje in de duinen .
Muziek Earth , Wind & Fire en andere soul , funk en jazz .
Sport Hardlopen en golf .

“ Leden adviseren en ondersteunen in nieuwbouwvraagstukken ”

Film Alles tussen ‘ The Godfather ’ en ‘ As It Is In Heaven ’.
CV Aannemers- en makelaarsdiploma , projectontwikkelaar , docent vakopleidingen , interim opdrachten ( onder meer bij corporaties ), bouwmediator en adviseur woningmarktvraagstukken .
Wat doe je bij NVM ? Ik was al als zelfstandige actief bij NVM voor het nieuwbouwdossier . Ik heb geholpen bij het opzetten van de werkgroep Nieuwbouw , waar de NVM-nieuwbouwspecialist en de Kwaliteitsnorm Nieuwbouw uit voort zijn gekomen . Ook hebben we voor de nieuwbouwspecialisten en hun opdrachtgevers de stadiontour en stationstour georganiseerd .
In mei dit jaar zag ik dat NVM een Programmamanager Nieuwbouw zocht . Dat vond ik gewoon mijn baan ! Ik ken de organisatie en haar leden en weet hoe opdrachtgevers denken , dus mijn inwerkperiode was kort . Mijn voornaamste taak is om de leden die actief zijn in nieuwbouw te faciliteren .
Nieuwbouw is een specialisme met specifieke behoeftes en wij willen leden daar zo veel mogelijk in ondersteunen .
Hoe doe je dat bijvoorbeeld ? Onze leden zijn op lokaal niveau heel goed in staat de behoefte aan nieuwbouw te schetsen . Maar gemeentes plannen niet altijd die woningen waar vraag naar is . Mijn taak is onder meer om leden via kennisdeling en opleidingen in staat te stellen om advies uit te brengen , desnoods ongevraagd . Met behulp van data van brainbay en funda kunnen zij het verschil maken en zorgen dat het goede product op de juiste plaats en tegen de lokale prijs-kwaliteitsverhouding kan worden aangeboden .
Sommige leden doen dat al regelmatig , voor anderen is het nieuw . De meerwaarde van dit soort advisering voor leden is dat ze beter betrokken kunnen blijven bij de verkoop en verhuur van nieuwbouw . Daarnaast volg ik de publicaties over nieuwbouw , heb ik contacten met de brancheorganisaties van opdrachtgevers en ondersteun ik de leden , mijn collega ’ s en de deelnemingen bij nieuwbouw-gerelateerde zaken .
Wat vind je het leukst aan je werk ? Verbinden , daar krijg ik energie van . Partijen bij elkaar brengen en meenemen op een reis naar inzichten die ze nu nog niet hebben en ze zo duidelijk maken wat de meerwaarde is van samenwerken en keuzes maken . •
Contact
l . bosch @ nvm . nl
030 608 51 97