NVM magazine 4-2020 | Page 19

DECEMBER 2020 • Foto | Matthijs Beentjes
Holding 19
“ Ons bestaansrecht is makelaars helpen digitale kansen te benutten .”
100 procent veilig
Om ook expats aan te spreken , creëert Realworks een Engelstalige Move Expats . “ Omdat deze groeiende doelgroep vaak tijdelijk in Nederland woont , nemen we in dit portaal naast functionaliteit voor aankoop , verkoop en koop ook de huurmarkt mee .” Een ontwikkeling die parallel loopt met de verrijking van Move . nl is het pilotproject GeWoon Makkelijk van NVM . “ Het doel is om alle processen via het klantportaal te faciliteren . Daar hoort ook veilig en makkelijk identificeren en ondertekenen bij . Dat kan nu al na een online registratie van zo ’ n tien minuten . Klanten digitaal ondersteunen is dan eenvoudig en 100 procent veilig .”
Geen lead missen
Aan plannen voor 2021 ontbreekt het Realworks niet . “ We zijn ambitieus . Bijvoorbeeld met de inrichting van een nieuwe lead funnel . Makelaars die leads via hun site , nieuwsbrief of funda overzichtelijk binnenkrijgen , kunnen ze geautomatiseerd opvolgen . Dit verbetert de klantervaring en voorkomt het missen van waardevolle leads .”
Opschuiven in de keten
Kansen beter benutten geldt ook voor het nieuwbouwproces . “ Door makelaars in staat te stellen goed advies te geven aan projectontwikkelaars ontstaan kansen voor nieuwbouw-makelaars om in de keten op te schuiven . Goed advies aan projectontwikkelaars vereist de juiste informatie en een efficiënt proces . Realworks gaat in 2021 , waar mogelijk met de andere deelnemingen , de nieuwbouw applicatie samen met klanten vernieuwen .” Een andere doelgroep voor nieuwe tools zijn de taxateurs . “ Zij kunnen hun processen via de Realworks App sterk vereenvoudigen , natuurlijk zonder concessies aan de kwaliteit .”
Digitale kansen benutten
Van Velthoven zegt tot slot : “ Ons bestaansrecht is makelaars helpen digitale kansen te benutten . Dat is het vertrekpunt voor al onze tools . De kracht van onze tools staat en valt echter met de bereidheid van makelaars om ze te gebruiken . Daarom betrekken wij ze direct bij het ontwikkelproces . We organiseren bijvoorbeeld regelmatig Open Mind sessies om hun behoeften te peilen . Bovendien besteden we veel aandacht aan de adoptie van tools . Zo waarborgen we dat makelaars en taxateurs écht van onze tools kunnen profiteren . Ook in 2021 .” •
" Het uitbreiden en verrijken van het klantportaal is een logisch speerpunt voor 2021 ."