NVM-magazine 3-2021 | Page 13

OKTOBER 2021 • Lobby
13

zoeker onderdak !

Meer perspectief voor woningzoekenden

De vraag naar woningen is al jaren veel groter dan het aanbod . Honderdduizenden Nederlanders , van jong tot oud , kunnen geen geschikte woning vinden – en de prijzen stijgen tot recordhoogtes , wat veel frustraties oplevert in deze oververhitte markt .
Maar welk perspectief bieden we al die woningzoekenden ? Wat bieden we onze grootouders of ouders die graag een aangepaste woning willen ; onze kinderen of kleinkinderen die toe zijn aan een betaalbare eigen plek ; en ook uzelf die wellicht een woning zoekt die past bij uw huidige situatie ?
Dat zijn de signalen die wij als NVM , met ruim 4.400 aangesloten makelaars / taxateurs de grootste organisatie van makelaars en taxateurs , dagelijks horen . En waarbij wij helaas meer mensen moeten teleurstellen dan we aan een woning kunnen helpen .
‘ Bouwen , bouwen , bouwen ’ roepen we al lange tijd in koor . Maar gaat het er nu echt van komen ? De beste match tussen consument , prijs en locatie is van groot belang voor een bestendige woningmarkt . Meer regie vanuit het Rijk en prestatieafspraken tussen alle overheden én marktpartijen zijn cruciaal om te zorgen dat het tekort niet nog verder oploopt .
Als de overheid vandaag de handschoen oppakt , kan er een einde aan de schaarste komen en bieden we echt perspectief aan alle woningzoekenden . We kunnen niet langer wachten . Kom op , doen !