NVM-magazine-1-2021 | Page 8

8 Vakgroep Wonen
• NVM MAGAZINE
Grote vraag naar huizen houdt aan

Prijzen naar recordhoogte

Gemiddelde prijs verkochte woning bestaande segment

365.000 euro

Verkochte koopwoningen bestaande bouw

+ 3,7 %

Stijging ten opzichte van 2019

+ 11,6 %

krapte-indicator

1,9

De verkoopprijs van de gemiddelde verkochte woning in het bestaande segment steeg in het vierde kwartaal van 2020 naar 365.000 euro , een stijging ten opzichte van 2019 van maar liefst 11,6 procent .
Voor het tweede achtereenvolgende kwartaal ligt de prijsontwikkeling in een jaar boven de 11 procent . Daarmee stegen de prijzen ongekend hard . In dit ‘ coronajaar ’ zijn er 3,7 procent meer koopwoningen bestaande bouw verkocht dan in 2019 .
Daarmee was 2020 qua verkoop beter dan de twee voorgaande jaren . Het afnemende aanbod van huizen blijft de grootste bron van zorg .
In het vierde kwartaal van 2020 kende Nederland de krapste bestaande woningmarkt deze eeuw met een krapte-indicator van 1,9 en dat betekent dat de consument uit minder dan twee huizen kon kiezen .
Alle actuele data van de woningmarkt vindt u op : nvm . nl / wonen / marktinformatie
NVM Wonen campagne vanaf 15 maart van start :
De 23-jarige Pieter Meijer van Van Rossum Makelaardij uit Middelharnis is op 1 februari online beëdigd als jongste NVM Register Makelaar Taxateur van Nederland . # NVM Young Professionals

‘ Is dit het moment om te kopen of verkopen ?’

Door de krapte op de huizenmarkt kunnen starters moeilijk aan een woning komen en lijken ook senioren en doorstromers vast te zitten in hun huis . Met de campagne ' Is dit het moment ?' wil de NVM de huizenmarkt in beweging krijgen door huiseigenaren te activeren hun huis te verkopen en een ander huis te kopen .
Via een online ‘ check ’ kan een potentiële koper of verkoper nagaan of het een goed moment is om het huis te verkopen en / of een nieuw huis te kopen . Aan het einde van de check ontvangt men een persoonlijk advies en wordt men doorverwezen naar de NVM-makelaar om de mogelijkheden verder te bespreken .
De check is te vinden op : isdithetmoment . nvm . nl

Jongste

NVM Register Makelaar Taxateur van Nederland