NVM-magazine-1-2021 | Page 22

22 Vereniging
Tekst | Bert van Doorn • NVM MAGAZINE
NVM krijgt nieuw onderkomen

" Het is veel meer dan een kantoor "

“ Wij zijn goed voorbereid voor na corona .”
Sander Heidinga
Nu is NVM nog gehuisvest in Nieuwegein . “ Het huidige pand is gedateerd ”, legt Verlaak uit . “ Als je de volgende slag wil maken , moet je dat kantoorpand up-to-date maken . Dat vraagt om een ingrijpende renovatie die veel tijd en geld in beslag neemt . Daarbij heeft de gemeente ook andere ideeën met de huidige locatie . Dus moesten we gaan rondkijken naar een andere plek in de regio .” Naar de gehele regio Utrecht , inclusief randgemeentes , is onderzoek gedaan . “ Uiteindelijk is een kavel op Papendorp naar voren gekomen die aan alle eisen en wensen voldeed . Denk hierbij aan goede bereikbaarheid , ook via het openbaar vervoer . Maar ook ruimte , want ook ons opleidingscentrum Academie voor Vastgoed komt hier te zitten . Het hele jaar door komen er vele cursisten dagelijks naar dat pand toe , ook in de avonduren . Door alle cursuszalen is het gebouw daar straks uitermate geschikt voor .
Ook komt er een modern bedrijfsrestaurant en is er voldoende parkeerruimte .”
Nieuwbouw Omdat in de bestaande markt geen geschikt pand werd gevonden , is besloten om voor nieuwbouw te gaan . “ Onze wensen en eisen zijn heel specifiek ”, vertelt Verlaak . “ We hebben serieus onderzoek gedaan en in de bestaande bouw was er geen pand beschikbaar dat aan al onze wensen qua locatie , bereikbaarheid en mogelijkheden om grote groepen te ontvangen , kon voldoen . Het pand moet daarnaast niet alleen interactie faciliteren maar vooral stimuleren .” Voor de bouw is gekozen voor Heembouw als hoofdaannemer , Heembouw Architecten heeft het ontwerp voor haar rekening genomen . “ Zij hadden het beste ontwerp en gaan het hele traject voor ons doen . Heembouw levert een bijna sleutelklaar pand op .”
De NVM-leden hebben via de huisvestigingscommissie meegedacht over het nieuwe pand . “ NVM is een democratie en dus heeft iedereen wat in te brengen . Dat zorgde voor een heel programma van eisen waarbij ook duurzaamheid heel belangrijk was ”, benadrukt de voorzitter van NVM Business Sander Heidinga . Als bedrijfsmakelaar en partner bij Kuijs Reinder Kakes heeft Heidinga bijna dagelijks met dit soort vraagstukken te maken . “ De aanschaf of bouw van een kantoor is een ingewikkeld proces . NVM is een club van makelaars en taxateurs , hun gebundelde ervaring komt hier goed van pas . En er komen straks heel veel mensen over de vloer . Als vereniging willen wij juist kennis en data overdragen . Samen staan wij sterker en die gedachte moet het pand uitstralen ”, stelt Heidinga .