2 în 1?
Împătășește-ne experiența ta: are ceaiul puterea de a aromatiza petrecerea timpului liber cu prietenii în distracție?
Ceai negru
Prin uscare și umiditate redusă, plantele ceaiului negru, culoare obținută în urma infuzării, oferă o aromă incontestabilă, o plăcere antrenantă a stilului de viață sănătos. Frunzele sunt culese și uscate pentr u a se elimina, mai întâi, excesul de apă. Servit fierbinte sau cu gheață, acesta nu numai că are un gust floral inconfundabil, dar este cunoscut ca un remediu pentru: întărirea sistemului osos, un avantaj pentru păr, unghii sau o îmbunătățire a activității creierului. Este un bun concurent al cafelei, deasemenea unul mai puțin nociv, care, pe deasupra întărește și sistemul imunitar.
Ceai galben
Considerat un ceai rar, o cateogrie aparte din familia plantelor, originar și produs în China, nefiind posibilă decât procesarea manuală, în patru sortimente diferite. Din pricina faptului că procesul este unul îngreunat atât de
producție dar necesită și o perioadă de macerare destul de îndelungată, acesta nu există în cantități mari sau excesive. Frunzele au o culoare gălbuie considerat, în multe privințe, mai superior și chiar cu substanțe mai eficiente decât cele ale ceaiului verde sau negru; deși, procesul este unul mai dificil. Relația calitate versus cantitate, este mereu o formă avantajoasă de a menține nutrienții la locul lor.
Ceai Mate
Provine din Australia cu un conținut bogat în teină, ceaiul Mate este o băutură tradițională și beneficiează de o doză energizantă. Mai este
cunoscut sub numele de ”porțiunea magică Yerba Mate” care stimulează circulația cu un efect revirgorant. Bogat în minerale și vitamine, are, de asemenea, și un efect medicamentos, folosit împotriva obezității. Mai presus decât atât, este un produs mai energizant decât cafeaua.
Recomandare rețetă!
Avem nevoie de un recipient mate in care vom pregati ceaiul. Deci daca este mate, sa fie de marime mica, iar la alegerea lui sa luam in considerare ca pot fi de mai multe feluri: din lemn, din metal, acoperit cu piele, etc. In continuare avem nevoie de un vas in care se afla Yerba Mate, un ceainic, si un tub cu filtru (bombilla). Poate incepe celebrarea!
In recipientul mate asezam ceaiul mate, pana la jumatatea recipientului sau pana la treisfert. Producatorii recomanda ¾ din recipient.
De obicei nu se adauga nici un fel de indulcitor, dar la cantitatea mai sus amintita se poate adauga 1 lingurita de zahar sau miere. Deoarece ceaiul actioneaza rapid si imediat, poate scade nivelul glucozei din organism.
Asezam palma pe gura recipientului si se amesteca bine yerba mate. Nu-l amestecam cu zahar, ci amestecam ceaiul mate pentru a evita ca praful sa infunde bombilla.
Ceaiul mate amestecat in recipient il asezam pe masa. Turnam peste el putina apa rece sau calduta si lasam sa stea 1-2 minute.
Ceaiul mate se imoaie de la apa rece, il amestecam putin cu bombilla si mai lasam sa stea 1-2 minute.
Mate asteapta doar apa fierbinte.
In ceainic pastram apa la 70 grade si umplem recipientul mate. Este necesar ca apa sa nu aiba peste 70 de grade pentru a nu distruge vitaminele din frunzele mate si sa aiba o temperatura la care sa se poata consuma imediat. Asta de aceea este important, pentru ca cum am pus jos din mana ceainicul putem incepe savurarea ceaiului. Primele 2-3 mate o sa fie foarte tari, dar este o bautura dulceaga si foarte energizanta.
sursă: vitamix.ro
Învață să prepari ceaiul Mate chiar TU!