Innovatiivinen yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin
Niin Kuntoutussäätiöllä kuin Jamkissa on oltu tyyty- väisiä yhteistyöhön. – On hyvä, että sanoitamme au- ki omaa tekemistämme opiskelijoillemme ja käymme avointa vuoropuhelua. Tämä prosessi kehittää ja hyödyttää myös organisaatiomme toimintaa ja avaa meille uusia näkökulmia, Kuntoutussäätiön palvelu- johtaja Ira Vahtero pohtii.
– Opiskelijayhteistyön onnistumista Kuntoutussääti- ön kanssa kuvaa myös se, että kaikkia työelämäpro- jekteja tai hankkeita, joissa Jamkin opiskelijoita on ollut mukana, on kehitetty eteenpäin tai niistä on tul- lut myös pysyviä kuntoutusratkaisuja, kommentoi lehtori Anu Pelkonen.
Myös tulevaisuus Kuntoutussäätiön ja Jamkin opis- kelijayhteistyön suhteen näyttää valoisalta, vaikka rahoituksen päättyminen rajoittaakin osin opiskeli- jayhteistyötä. – Harjoittelut ovat yksi konkreettinen työelämälähtöisyyttä edistävä keino, jota tulemme varmasti jatkamaan. Pyrimme tarjoamaan Kuntou- tussäätiöltä alustan opiskelijoiden käyttöön myös tu- leville työelämäkehityksen opintojaksoille, kertoo Riikka Shemeikka.
– Kuntoutussäätiön yhtenä tavoitteena on jatkoke- hittää tutkimushankkeista tuotteita eri yrityksille ja järjestöille. Yksi mahdollisuus voisikin olla Jamkin opiskelijoiden ottaminen mukaan tuotteistamiseen, koska Jamkista löytyy tähän erikoisosaamista, Shemeikka jatkaa.
Jutun kirjoittajasta:
Olen toisen vuoden kuntoutuksen ohjaaja -opiske- lija Jamkissa ja paraikaa työharjoittelussa Kuntou- tussäätiön kuntouttavassa työtoiminnassa Digipa- jalla Helsingissä. Harjoitteluni aikana olen päässyt seuraamaan ja suunnittelemaan Digipajan toimin- taa, esimerkiksi järjestäen ohjelmaa asiakkaille kuin myös ollut mukana yksilöohjauksissa. Digipa- jan ohella olen saanut käsityksen Kuntoutussääti- ön kokonaistoiminnasta. On ollut inspiroivaa näh- dä, miten yhdessä Suomen suurimmista puhtaasti kuntoutukseen fokusoituneessa organisaatiossa järjestetään ja kehitetään kuntoutusta ja kuinka monipuolisesti opiskelijat otetaan mukaan tähän kehitykseen.