KITA 3/2023 | Page 32

ILMOITUS

LÄMMITYKSEN TULEVAISUUS ON UUSIUTUVISSA POLTTOAINEISSA

TEKSTI : MERJA MAUKONEN
Kokonaisvaltainen lämmitysjärjestelmän suunnittelu ja hallinta varmistavat järjestelmän optimaalisen toiminnan . Eri lämmitysmuotoja yhdistelevä hybriditoteutus on kustannustehokas ja huoltovarma ratkaisu . Uudet uusiutuvat polttoaineet tuovat joustavuutta lämmöntuotantoon .
GEBO : n toimittama 64 kilowattinen HVO-kattila on asennettu huipputehoa varten osaksi hybridilämmitysjärjestelmää . Asiantuntijat John Morelius ( vas .) ja Johan Karlsted GEBO Finland Oy : stä pohtivat , että kattila on myös huoltovarmuustekijä . Häiriötilanteessa huipputehokattilan teho riittänee koko kiinteistön lämmittämiseen .
ENERGIA- JA TALOTEKNIIKKARATKAISUJEN valinta on aina kiinteistökohtaista . Lämmitysjärjestelmät ovat suuria investointeja , joten valintaan kannattaa perehtyä huolella .
” Nykypäivän julkinen keskustelu luo kapean kuvan lämmitysratkaisujen tulevaisuudesta . Haluammekin nostaa esiin vaihtoehtoisia ja eri lämmitysmuotoja yhdisteleviä ratkaisuja ”, sanoo GEBO Finland Oy : n toimitusjohtaja Johan Karlstedt .
Karlstedtillä on vankka kokemus lämmitysratkaisujen asian tuntijatehtävistä kotimaassa ja ulkomailla . Karlstedtin johtama GEBO Finland Oy tunnettiin aiemmin nimellä GEBO Trading Oy .
Tämän päivän GEBO Finland on järjestelmäintegraattori , joka toimii joustavasti eri sidosryhmien välillä ja tarjoaa taloja energiatekniikan laitteistojen ja ratkaisujen lisäksi konsultaatio- ja koulutuspalveluja .
” Olemme kehittäneet palvelutarjontaamme kokonaisvaltaisemmaksi vastataksemme muuttuneisiin asiakastarpeisiin sekä markkinoiden muutoksiin ”, taustoittaa Karlstedt .
Kohteeseen sopiva ratkaisu syntyy GEBOn , asennusliikkeen ja loppuasiakkaan välisessä avoimessa kolmikantakeskustelussa .
GEBO Finlandin palveluihin kuuluu tulevaisuudessa myös kokonaisvaltainen tiedonhallinta . Järjestelmistä kerätyt tiedot tuodaan fiksun automatiikan avulla helposti asennusliikkeen sekä kiinteistönomistajan saataville .
Hallitse kokonaisuutta Perinteisesti talotekniikka-alan toimijat ovat keskittyneet tarjoamaan yksittäisiä komponentteja . Tällöin haasteena on , että komponenttien yhteensopivuuteen ja järjestelmäkokonaisuuden toimivuuteen ei ole perehdytty .
” Komponentteja yksitellen valitessa järjestelmän hyötysuhteen optimointi on vaikeaa ja virheiden mahdollisuus kasvaa . Tämän vuoksi haluamme tarjota laadukkaista komponenteista kasattuja ja kohteen tarpeiden mukaisesti mitoitettuja kokonaisvaltaisia ratkaisuja , joilla saavutetaan selviä säästöjä ”, toteaa Karlstedt .
GEBO Finland tekee myös järjestelmän hankinnan asiakkaalle mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi .
” Tarjoamme kohteen vaatimusten mukaisista komponenteista valmiiksi kasattuja asennusvalmiita ratkaisuja helpottaaksemme osaajapulasta kärsivän talotekniikka-alan arkea . Kasatun paketin asennus sujuu päivissä viikkojen sijasta . Tee se itse -ratkaisussa suunnittelemme komponenteista asennusliikkeelle kokonaisuuden , ja asennusliike huolehtii komponenttien asentamisesta .”
Ratkaisuissa hyödynnetään automatiikkaa sekä kokonaisuuden ja tiedon hallintaa , jotka ovat oleellisia kustannustehokkaan järjestelmän osa-alueita .
Hybridijärjestelmät tuovat joustoa Eri lämmitysmuotojen yhdistäminen on fiksua säästöjen saavuttamiseksi ja tärkeää myös huoltovarmuuden kannalta . Näin vältytään viime talvenakin puhuttaneen energiakriisin uhkakuvilta .
” Koko maan lämmitysjärjestelmien laittaminen yhden kortin varaan on huolestuttava kehityssuunta . Me näemme , että lämmityksen tulevaisuus on hybridijärjestelmissä , joissa yhtenä peruskomponenttina ainakin huipputehontarvetta varten on kondenssikattila ”, Karlstedt sanoo .
Hybridijärjestelmät mahdollistavat energian tuotantohuippujen tasaamisen kustannustehokkaasti . GEBO Finland huo-
32 kita 3 / 2023