KITA 1/2022 | Page 12

kaappiin . Kylpyhuoneeseen halutaan myös valita luonnonmukaisia materiaaleja , kuten puuta , marmoria ja luonnonkiveä .
Hansgrohen maajohtaja Timo Liikanen vahvistaa , että korona on muuttanut kuluttajakäyttäytymistä : kun aikaa vietetään kotona kenties enemmän kuin koskaan , huomio voi hyvinkin kiinnittyä kodin viihtyvyyteen ja varustelutasoon .
” Kotoilu on trendi , joka kyllä näkyy kuluttajakaupassa – oma koti nähdään asiana , johon halutaan panostaa .
Liikanen muistuttaa , että viihtyvyyden lisääminen ei vaadi jättibudjettia : jo vaikkapa käsisuihkun vaihto tai uuden sadesuihkun hankkiminen voi tuoda sitä kaivattua piristystä kylppärin ilmeeseen ja kodin arkeen .
Kauneutta kaikille Kylppäri-innovaatiot myös leviävät laajalle ja vikkelään , kiitos somen ja blogisfäärin . Liikanen kiitteleekin sisustuspuolen influenssereita , jotka ovat ottaneet myös kylpyhuoneen rohkeasti haltuun postauksissaan .
” Kun tieto liikkuu paremmin , se avaa tietenkin paljon uusia mahdollisuuksia .”
Samalla hälvenee ” mutu ” ja tajutaan , että laadukkaan designtuotteen hankkimiseen ei tarvita pankkilainaa . ” Yksilöllisiä ja korkealaatuisia designratkaisuja löytyy jo ihan ’ perushintaluokasta ’, joten mielikuva siitä , että laatu kylpyhuoneessa maksaa aina maltaita on kyllä virheellinen .”
Individualisti erottuu Sekin on selvää , että ihmiset eivät enää halua ” sitä samaa mitä kaikki muutkin ”: yksilöllisyys ja räätälöidyt ratkaisut nostavat päätään myös kylppärihankinnoissa .
” Vesikalusteet nähdään yhtenä tärkeänä osana asunnon sisustusta . Olipa sitten kyse keittiöhanasta tai kylppärin suihkusta , kokonaisuudesta halutaan harmoninen ja omaa silmää miellyttävä ”, Liikanen toteaa ja lisää , että tässä suhteessa suomalaiset seuraavat yleiseurooppalaista trendiä , jossa myös kylpyhuoneen estetiikka on arvossaan .
” Nyt ajatellaan , että hana tai suihku voi olla hoikkarunkoinen katseenvangitsija ja tärkeä sisustuselementti .”
Taloyhtiön muistilista Liikasen viesti taloyhtiöille on , että vesikalusteiden hankinta on kokonaispaketti , jossa tulee ottaa aina huomioon useampi asia .
” Laatu on se kaiken lähtökohta , mutta myös energiansäästö on yhä tärkeämpää ihmisille . Lisäksi merkitystä on pitkällä takuuajalla ja sillä , kuinka tyylikkäät vesikalusteet lisäävät asunnon arvoa ja haluttavuutta .”
Tulevaisuudessa Liikanen odottaa älykotiratkaisujen yleistymistä – myös kylppäreissä . ” Yhtenä osa-alueena tässä on hanojen virtaaman alentaminen ilman , että käyttökokemus kärsii .” n

KORONA KIINNITTI KATSEET HYGIENIAAN

TEKSTI : SAMI J . ANTEROINEN
ONKO KORONA-AIKA johtamassa suureen ” hygienialoikkaan ” myös kylpyhuonekalusteissa ? Kun Geberitin tuore kyselytutkimus selvitti pandemian vaikutuksia suomalaisten hygieniakäsityksiin , peräti 85 prosenttia vastaajista kertoi kiinnittävänsä aikaisempaa enemmän huomiota hygieniaan .
Geberitin YouGovilla teettämä kyselytutkimus kertoo myös , että 43 prosenttia kiinnittää nyt enemmän huomiota sekä henkilökohtaiseen että kodin hygieniaan .
Koronaviruspandemia on myös vaikuttanut suomalaiskotien sisustukseen ja kalusteisiin : 13 prosenttia kyselyn vastaajista kertoi pandemian vaikuttaneen wc : n sisustusvalintoihin ja 7 prosenttia vastaajista kertoi vaikutuksista kylpyhuoneen sisustukseen .
Tutkimustulosten valossa kosketusvapaille tuotteille voi povata kasvavaa menekkiä . Julkisissa wc-tiloissa kosketusvapaat tuoteominaisuudet ovat nimittäin jo arvossaan : 77 prosenttia suomalaisista pitää tärkeänä kosketusvapaita hanoja ja 70 prosenttia kosketusvapaita saippua-annostelijoita . Yli puolet ( 54 %) pitää tärkeänä , ettei julkisessa wc : ssä tarvitse koskea wc-istuimen huuhtelupainikkeeseen .
Kun suomalaisilta kysyttiin , huolestuttavatko kylpy- tai wc-tilojen bakteerit , eniten huolta herättivät bakteerit julkisten tilojen pinnoilla , kuten huuhtelupainikkeissa ja vesihanoissa . 68 prosenttia kertoi olevansa huolissaan ravintoloiden tai kahviloiden , 67 prosenttia ostoskeskusten ja 65 prosenttia muiden julkisten paikkojen bakteereista . n
12 kita 1 / 2022