olan , toplumumuzu dünyaya entegre edecek dünya vatandaşı gençler yetiştirmeli . Eğitimdeki bu kritik soruya cevabımız her zaman bu şekilde oldu . “ Eğitim kişi veya ideolojilere göre değil , zamana ve dünyanın geleceğine göre şekillenmelidir .” Bahçeşehir Koleji ’ nde temel ilkelerimizden biri , gençlerimizin bilim ve akla dayalı düşünce yapısını benimsemeleridir . Öğrencilerimizin dünyayı doğru kavrayabilmelerini ve bu amaçla yeterli bilgiye sahip , doğru bilgiye ulaşmanın yollarını bilen bireyler olmalarını önemsiyoruz . Bilginin gerçek güç olduğu günümüzde yaşadığı topluma yön verecek , kendini , çevresini ve ülkesini ileriye taşıyacak lider özellikleri taşıyan bir nesil için çalışıyoruz . Eğitimin bir kişi veya ideolojiye göre değil , zamana ve dünyanın geleceğine göre şekillenmesi gerektiğini düşünüyoruz .
“ EĞİTİMDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR ÖNEMLİDİR ” Eğitimcilerin kullandıkları davranışsal ve öğretimsel yöntem ve tekniklerin , öğrencilerin öğrenmelerine olumlu katkı sağlamaları açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz . Okullarda öğrencilerin kendilerini rahat ifade etmeleri , sorgulamaları , sorunlara çözüm üreten ve mutlu bireyler olabilmeleri gerekir . Sevgi , saygı , hoşgörü , yardımseverlik , işbirliği gibi değerlerin kazandırılması bir okul için vazgeçilmez olmalıdır . Öte yandan “ Eğitimde hangi yöntemler izlenmeli ?” sorusunun cevaplarından birinin de “ yenilikçi yöntemler ” olması gerektiğini düşünüyoruz . Dünyada eğitim alanında neler yapıldığını sürekli takip ediyoruz , gelişmiş ülkeler , yeni nesilleri geleceğin dünyasına hazırlamak için hangi yolu izliyor , bunu araştırıyoruz . Bu nedenle Türkiye ’ de STEM eğitimi gibi pek çok yenilikçi eğitim modelini uygulayan ilk eğitim kurumuyuz . Öğrencilerimizin yeni sanayi devrimi olan Endüstri 4.0 ’ a hazır olması en önemli hedeflerimizden biri . Türkiye genelindeki tüm kampüslerimizde erken çocukluk eğitiminden itibaren uyguladığımız STEM eğitimiyle öğrencilerimize çok yönlü düşünme becerilerini kazandırıyoruz . Karşılaştıkları sorunları farklı disiplinlerden yararlanarak çözme alışkanlığı edinen çocuklar , işbirliği yapmak , başkalarına karşı sevgi , saygı , hoşgörü çerçevesinde yaklaşmak ve yardımsever olmak gibi önemli özellikleri içselleştiriyor . Bu nedenle eğitim etiğinin bu önemli sorusu içinde yenilikçi yaklaşımlarımızın önemli olduğunu düşünüyorum .
“ EĞİTİM İÇERİĞİ TOPLUMA HİZMET ETMELİDİR ” Eğitim içerikleri , bireyin ve toplumun faydasına hizmet edecek nitelikte olmalıdır . Bu konu eğitim etiği açısından çok önemlidir . Bahçeşehir Koleji ’ nde öğrencilerimizin topluma faydalı bireyler olmasını , topluma değer katacak projeler geliştirmesini hedefliyoruz . Öğrencilerimiz okul hayatları boyunca bilgi ve becerilerini kullanarak projeler geliştiriyor ve geliştirdikleri projeleri , sosyal sorumluluk projelerine dönüştürüyorlar . Öğrencilerimizin katıldıkları robotik turnuvaları da dahil olmak üzere neredeyse tüm çalışmaları sosyal bir soruna çözüm bulma amacı taşıyor . Öte yandan yalnızca bilimi kullanarak değil , sosyal becerilerini de topluma yararlı olacak şekilde kullanmaları için teşvik ediyoruz . Lise öğrencilerimiz , oluşturdukları çalışma grubuyla hazırladıkları ve mültecilere eğitim desteği vermeyi hedefleyen projelerini Birleşmiş Milletler ’ de yetkililere sundu . Toplantı sonrası proje ile ilgili olarak görüştükleri United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs ’ den ( UNOC- HA ) Martijn Dalhuijsen ’ in projeleriyle Nobel Ödülü ’ ne aday olabileceklerine dair görüşü de , öğrencilerimizin topluma değer katmak için çalışma konusundaki başarısını gösteriyor . Topluma değer katan bir nesil yetiştirme hedefimizin , eğitim içeriğinin ülkemizi ileriye taşıyacak bilgi , vizyon ve toplumsal sorumluluğa sahip olması gerekliliğiyle örtüştüğünü görmekteyiz .
BAHÇEŞEHIR KOLEJI ’ NDE ÖĞRENCILERIMIZIN TOPLUMA FAYDALI BIREYLER OLMASINI , TOPLUMA DEĞER KATACAK PROJELER GELIŞTIRMESINI HEDEFLIYORUZ . ÖĞRENCILERIMIZ OKUL HAYATLARI BOYUNCA BILGI VE BECERILERINI KULLANARAK PROJELER GELIŞTIRIYOR VE GELIŞTIRDIKLERI PROJELERI , SOSYAL SORUMLULUK PROJELERINE DÖNÜŞTÜRÜYORLAR .
53