INmagazine Sayı 11 | Page 32

ZİRVE
30
Etik ve İtibar Derneği’ nin( TEİD) 7. Uluslararası Etik Zirvesi“ Sular Çekildikten Sonra” temasıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’ nde 16 Haziran 2017 tarihinde düzenlendi. Zirveye ulusal ve uluslararası iş dünyası, akademisyenler ve hukuk çevreleri yoğun ilgi gösterdi.

İş Dünyasının Çıkış Yolu Etik Değerlerde

Bu yıl 16 Haziran tarihinde“ Sular Çekildikten Sonra” temasıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’ nde düzenlenen ve ulusal ve uluslararası iş dünyası, akademisyenler ve hukuk çevrelerinin yoğun ilgi gösterdiği 7. Uluslararası Etik Zirvesi, TEİD Yönetim Kurulu Başkanı Asım Barlın ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ege Yazgan’ ın açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından söz alan Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, iş dünyasının etik değerlere, uyum ilkeleri ve politikalarına sahip olmasının yeterli olamayacağını belirterek, yolsuzluk ve etik dışı davranışlarla mücadelede bireysel sorumluluk ilkesinin en büyük güç olduğunu vurguladı.

“ ETİK VE UYUM HER GÜN SORGULANMALI” Zirvenin başkanlığını İngiltere Kraliçesi Hukuk Danışmanlarından Beyaz Yaka Suçları Uzmanı Monty Raphael QC yaptı. Raphael QC, birçok ülkeden örnekler vererek, iş dünyasında hem düzenleyici yasa ve kurumlar, hem de şirketler açısından etik krizleri değerlendirdi. Etik ve uyumun bir son değil başlangıç olduğunun altını çizen Raphael QC, yöneticilerin ve çalışanların uyum politikasını her gün düşünmeleri ve kendilerini sorgulamaları gerektiğini vurguladı. Zirvenin ünlü konukları arasında yer alan Northeastern Üniversitesi Kriminoloji ve Cezai Adalet Profesörü, Güvenlik ve Kamu Politikaları Enstitüsü