Εξηγώντας τα μοτίβα πίσω από τον Υβριδικό Πόλεμο και εμβαθύνοντας την κατανόηση του στρατηγικού περιγράμματος αυτής της ασύμμετρης τακτικής , θα αποδείξουμε πως η εκ του προτέρου εκπόνηση του πλαισίου δράσης υπήρξε , πράγματι , το παιχνίδι κατά τη διάρκεια των πολέμων των ΗΠΑ σε Συρία και Ουκρανία , τα δύο πρώτα υβριδικά θύματα της μεταμοντέρνας ιμπεριαλιστικής τακτικής της . Τα διδάγματα που έχουν εξαχθεί μέχρι τώρα εφαρμόζονται στην πρόβλεψη των επόμενων θεάτρων επιχειρήσεων του Υβριδικού Πολέμου και των πιο ευαίσθητων γεωπολιτικών σημείων σκανδαλισμού . Τοιούτο τρόπο μπορούμε να επικεντρωθούμε σε αυτές τις περιοχές και να αναλύσουμε γιατί είναι τόσο στρατηγικά και κοινωνικο-πολιτικά ευάλωτες για να γίνουν τα επόμενα θύματα του μεταμοντέρνου πολέμου των ΗΠΑ .
Το πλαίσιο του Υβριδικού Πολέμου .
Αυτό που πρέπει , αρχικά , κανείς να ξέρει για τον Υβριδικό Πόλεμο είναι ότι ποτέ δεν έχει εξαπολυθεί εναντίον μιας συμμάχου της Ουάσινγκτον ή οπουδήποτε οι ΗΠΑ διαθέτουν μείζονος σημασίας προϋπάρχοντα συμφέροντα , μεταφραζόμενα σε υποδομές . Οι χαοτικές διεργασίες που εξαπολύονται κατά την διάρκεια του μεταμοντέρνου τεχνάσματος ανατροπής καθεστώτος είναι αδύνατον να ελεγχθούν , πλήρως , και θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσουν το ίδιο είδος γεωπολιτικής υποστροφής , που η Ουάσιγκτον προσπαθεί άμεσα ή έμμεσα να διοχετεύσει εναντίον των πολυπολικών της αντιπάλων , κατά του ίδιου της του εαυτού . Αντίστοιχα , για το λόγο αυτό , οι ΗΠΑ δεν θα προσπαθήσουν ποτέ να διεξάγουν Υβριδικό Πόλεμο , όπου έχουν συμφέροντα τα οποία είναι " πολύ μεγάλα για να αποτύχουν ", αν και μια τέτοια εκτίμηση είναι , φυσικά , ταυτόχρονα σχετική και θα μπορούσε γρήγορα να αλλάξει ανάλογα με τις γεωπολιτικές συνθήκες . Παρ ' όλα αυτά , παραμένει ένας γενικός κανόνας ότι οι ΗΠΑ δεν θα σαμποτάρουν ποτέ εσκεμμένα τα δικά τους συμφέροντα , εκτός και αν υπάρχει ένα όφελος « καμένης γης » σε αυτό το εγχείρημα , κατά τη διάρκεια ενός θεάτρου επιχειρήσεων , που επιτάσσει υποχώρηση ή αναδίπλωση . Σε αυτό το πλαίσιο , θεωρητικά , θα μπορούσε να εφαρμοστεί μία τέτοια τακτική στη Σαουδική Αραβία ή την Τουρκία , αναλόγως των γεωπολιτικών συνθηκών που επικρατούν στη Μέση Ανατολή .
Γεωστρατηγικοί και οικονομικοί παράγοντες :
Πριν από την απαρίθμηση των γεω-οικονομικών βάσεων του Υβριδικού Πολέμου , είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν επίσης γεω-οικονομικούς παράγοντες , στους οποίους υπόκεινται , όπως τον εγκλωβισμό της Ρωσίας σε ένα προκαθορισμένο οικονομικό τέλμα . Τη σημερινή εποχή μπορούμε να πούμε ότι ζούμε το δόγμα « Reverse Brzezinski », το οποίο εφαρμόζεται ταυτόχρονα στην Ανατολική Ευρώπη μέσω Donbass , τον Καύκασο μέσω Ναγκόρνο-Καραμπάχ , και την Κεντρική Ασία μέσω της Fergana Valley , και αν συγχρονιστούν μέσω επίκαιρων προκλήσεων , τότε αυτή η τριάδα των παγίδων θα μπορούσε να αποδειχθεί θανατηφόρα αποδοτική για την επίτευξη ενός μόνιμου γεωπολιτικού βάλτου που θα καθήλωνε τη ρωσική αρκούδα .
Αυτό το μακιαβελικό σχέδιο θα παραμένει πάντα ο υπ ’ αριθμόν ένα κίνδυνος , επειδή αποτελεί προϋπόθεση για μια αδιάψευστη γεωπολιτική πραγματικότητα και το καλύτερο που μπορεί να κάνει η Μόσχα είναι να προσπαθήσει να προκαταλάβει την ταυτόχρονη ανάφλεξη της μετα-Σοβιετικής περιφέρειας ή έγκαιρα και σωστά να ανταποκριθεί στις – υπό τις ΗΠΑ – προκαλούμενες κρίσεις , τη στιγμή που αναδύονται . Υπό το παραπάνω πρίσμα τα στοιχεία γεωστρατηγικής του Υβριδικού Πολέμου παραμένουν κάπως ανεξήγητα , από γεω-οικονομικής φύσεως , κυρίως για την περίπτωση της Ρωσίας . Ωστόσο προκειμένου για ευρύτερα σχετικούς στόχους , όπως η Κίνα και το Ιράν , είναι απαραίτητο να παραλείψουμε το δόγμα " Reverse Brzezinski ", ως προαπαιτούμενο και ανταυτού να επικεντρωθούμε περισσότερο στα οικονομικά κίνητρα που οι ΗΠΑ έχουν σε κάθε περίπτωση .
Ο μεγάλος στόχος πίσω από κάθε Υβριδικό Πόλεμο θα πρέπει να παραμένει μες το μυαλό μας ως η διατάραξη Οργανισμών , Ενώσεων και Συμμαχιών , μέσω εξωτερικά προκαλούμενων συγκρούσεων ταυτότητας που υποβόσκουν , ελέω της διαφορετικότητας των συνεργαζόμενων μελών . Αυτό το πρότυπο μπορεί σαφώς να παρατηρηθεί στη Συρία και την Ουκρανία και είναι ο νόμος του Υβριδικού Πολέμου . Οι συγκεκριμένες τακτικές και πολιτικές μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται σε κάθε αποσταθεροποίηση μπορεί να διαφέρουν , αλλά η στρατηγική αντίληψη εξακολουθεί να ισχύει σε αυτό το βασικό δόγμα . Λαμβάνοντας , αυτό τον αντικειμενικό σκοπό , υπόψη , είναι δυνατό να μεταβούμε
Geopolitics . com . gr all rights reserved 2016 Page 30