REYHAN AKSU İLE RÖPORTAJ
1- Bize kendinizden bahseder misiniz ? 1977 İstanbul doğumluyum . İstanbul Teknik Üniversitesinde konservatuvar mezunuyum . Bölümü birincilikle bitirdikten sonra kendimi müzik öğretmenliği yolunda buldum . 15 senedir de müzik öğretmeni olarak görev yapıyorum .
2- Müzik sizin için neyi ifade ediyor ? Müzik benim için hayatın ritmi , neşesi , evrensel bir dile sahip sanatın en güzel dallarından biri . Müzik her zaman , her yerde . Örneğin doğada çevremizde duyduğumuz bir çok ses kuş sesleri , hayvan sesleri , bir nehrin akma sesleri , rüzgâr sesleri kendi bir iç ritmi olan müzik . Geçmişte ilk çağlarda müzik bu sesleri taklit ederek , insanlar müziği iletişim aracı olarak kullanmışlar . İlerleyen dönemlerde çaldığı icada göre müzik tüm dünyada bugünkü halini aldı .
3- Müziğe ne zaman başladınız ? Müziğe 2000 yılında 23 yaşında başladım .
4- Size hitap eden müzik türü nedir ? Bana hitap eden müzik türü halk müziği , caz müzik ve klasik müzik .
6- Sizi ifade ettiğini düşündüğünüz bir şarkı var mı ? Aslında çok fazla var . Hayatımın her döneminde kendimi bir müzik , melodinin içinde ya da bir şarkının sözünde buluyorum . O yüzden tek bir şarkı ile sınırlandıramam .
7- Müziğe günde kaç saatinizi arıyorsunuz ? İş saatleri dışında 2-3 saatimi ayırıyorum .
8- Örnek aldığınız sanatçılar var mı ? Var ise kimler ?
Var tabii ki : Muzaffer Sarısözen , Nida Tüfekçi , Neriman Altındağ , Yücel Pasmakçı , bunun dışında bazı halk ozanlarımız Neşet Ertaş , Musa Eroğlu , Barış Manço , Cem Karaca .
9- İlk çaldığınız müzik aleti ? Bağlama .
5- En sevdiğiniz sanatçı kimdir ? Ben gerçekten sanatını , eserini oluştururken duygusunu en özgün bir şekilde yansıtabilen ilgisi , kültürü , duruşu ve davranışıyla örnek olan ve toplumu pozitif anlamda değiştiren tüm sanatçıları seviyorum .
10- Çaldığınız müzik aletleri ? Kısmen ilgilendiğim enstrümanlar var . Gitar , piyano , yaylı tanbur . Diğer enstrümanları profesyonel olarak çalıyorum demek için gerçekten iyi icra etmek gerekiyor o yüzden sadece bağlama ve ailesi diyebiliriz .
18
FKDAL Kültür , Sanat , Edebiyat Dergisi No : 3