tester
Videoegenskapene til OM-D E-M5 Mk III er overraskende gode , selv når det begynner å knipe litt med lyset . En suveren bildestabilisator , meget god eksponering og god autofokus gjør det enkelt å ta håndholdt video med statiske motiver .
( den samme som E-M1 Mk II ) med 20 Mp og bedre bildestabilisering , som klarer inntil 5,5 trinn , eller hele 6,5 trinn synkronisert med 12-100mm PRO og tilsvarende . Kameraet har også fått en rask hybrid fase- / kontrast-AF .
Topplaten henter også mye fra E-M1 Mk II , med en egen skuddhastighet / selvutløser-knapp , og programvelgeren flyttet til høyre for søkerhuset . Fingergrepet er litt kraftigere , og huset er av hardplast i stedet for metall . Olympus mener at det er minst like solid , og i denne størrelsen virker det troverdig . Kameraet er like godt værsikret som E-M1 Mk II , og vekten er redusert til 414 gram . Men grepet gir ikke plass til noe proffbatteri . Kameraet leveres med lader , men kan også lades via USB .
Den mekaniske lukkeren klarer 1 / 8000 sekund og 6 bilder / sek . Den elektroniske lukkeren klarer 10 bps . Kameraet har også fått en OLED-søker , og støtter 4K video i full bredde ( også C4k , i 17:9-format ). Mikrofoninngang er på plass , men dessverre ikke utgang for monitor / hodetelefon .
Multishotopptak ( Hi-res mode ) med opp til 50 Mp er inne , men bare på stativ . Det skjer ved at bildebrikken raskt flytter seg med mikrojusteringer slik at 8 overlappende eksponeringer øker oppløsningen fysisk . Slike bilder gir også merkbart mindre bildestøy , og tåler sammenligning med større formater – men bare for stilleben og stativ .
I hånden Grepet er en smule bedre enn før , og både tommelstøtte og fingergrep gir god håndstilling på det lille kameraet . Det er bare én minnekortplass , men den støtter de raske SD UHS-II-kortene . Den vribare pekeskjermen er nyttig for både stillbilder og videoopptak , og de mange spesialegenskapene gjør
DESEMBER Nr . 7 - 2020
38