Fotomag 3/2021 | Page 38

tester
Dynamikken i Fujifilm X-E4 er på et meget høyt nivå , sannsynligvis best i klassen ( APS-C-kameraer ) sammen med andre Fujifilm-kameraer med samme 26 Mp X-Trans CMOS 4-brikke . Også lysfølsomheten er svært bra , med ISO-verdier fra 160 til 12.800 . Men dette kan utvides til hhv . ISO 80 og 51.200 . Mens gjengivelsen og støynivået på ISO 12.800 er nesten sensasjonelt bra , kan du også unngå overeksponering ved å bruke elektronisk lukker opp til 1 / 32.000 sek .
Størrelsen gjør kameraet til kanskje det minste systemkameraet med APS-C-brikke , og selvsagt er det noen kompromisser på brukervennlighet og ergonomi . Men samtidig er kameraet ideelt for de situasjonene der du ikke vil eller kan ta med deg et stort kamera , og samtidig vil være sikker på at bilde- og videokvaliteten holder høy klasse .
Fujifilms nye utgave av pannekakeobjektivet XF 27mm F2.8 R WR får nesten kameraet til å se ut som et kompaktkamera . Vi savner egenskaper som værsikring , selv om kameraet er
Fujifilms nye XF 27mm F2.8 R WR er en ideell match for X-E4 , med sine 84 gram og den naturlige bildevinkelen tilsvarende 41mm på fullformat . solid nok med presis montering av deler . Vi savner også en innebygd bildestabilisator , men sannsynligvis ville begge disse egenskapene gjort kameraet både mye større og en god del dyrere .
Så kompromissene er til å leve med , særlig når du ser den ganske store søkeren ( samme som X-E3 ), Fujifilms typiske og oversiktlige betjening med innstillinger for både manuell og automatisk blender og lukkertid , og ikke minst eksponeringskompensasjon med ± 3 lysverdier i 1 / 3 trinn .
Med passende objektiver må kameraet være det perfekte diskrete gatefotokameraet , og det er ingen overraskelse at også en hel del fotojournalister
MAI Nr . 3 - 2021
38