tester
Oppløsningen på bildebrikken er hele 26 megapiksler , mer enn nok til det meste . Med Fujifilms bakbelyste X-Trans CMOS 4-brikke er kameraet dessuten svært lysfølsomt og byr på fremragende detaljer og ikke minst – markedets aller beste filmsimuleringer ( selvsagt sammen med andre Fujifilm-kameraer ). Fujifilm X-E4 er også meget hurtig , både responsen og ytelser ved serieopptak og autofokus er imponerende . En virkelig ulv i lammeklær .
Fujifilms mer avanserte modeller . Bildebrikken gir flere fokuspunkter ( og raskere AF ), samt vesentlig raskere serieopptak med inntil 20 b / s ( 30 b / s med litt beskjæring ) med elektronisk lukker . Til videoopptak har du nå ‘ Cinema4k ’ ( 4096 x 2160 pkt ) i 17:9-format , og kameraet har fått USB-C 3.2 med lademulighet .
Men noe er også borte , som det lille fingergrepet foran på X-E3 , og forhøyningen bak ved tommelen , som gir bedre grep . Riktignok kan du kjøpe det lille tommelgrepet TR-XE4 og håndgrepet MHG-XE4 ekstra , men i tillegg til å gjøre kameraet større , må du ut med ca . 1800 kroner , hvis du ikke kjøper det som et kit med kamerahuset – da koster det i skrivende stund ca . 1100 kroner ekstra .
X-E4 har også mistet det bakre innstillingshjulet , et par ekstra knapper og den mekaniske fokusvelgeren som vi har lært å sette pris på med X-E3 . Men i sum gjør ikke dette X-E4 til noe dårligere kamera . Vi synes bare Fujifilm har forenklet litt mye .
I bruk Fujifilm X-E4 er designet med inspirasjon fra målsøkerkameraer , ‘ Leica M-stil ’, på samme måte som blant annet Sony A5000- og A6000-serien , og Fujifilms egen X-Pro-serie . Søkeren er plassert oppe til venstre sett bakfra , og passer derfor best for fotografer som bruker høyre øye mot søkeren .
Den glatte kamerkroppen får bedre grep med tommelog håndgrep , men da koster det ekstra .
MAI Nr . 3 - 2021
37