Fii Erasmus, trăiește experiența!_NR_3_2024 Anul școlar 2023-2024 | Page 88

FII ERASMUS , TRĂIEȘTE EXPERIENȚA ! NR . 3 / 2024
• 17 studii de caz care pot fi abordate prin aplicarea metodei cele șase pălării gânditoare , câte un studiu de caz pentru fiecare obiectiv . Această metodă îi încurajează pe elevi să analizeze și să exploreze o situație din mai multe puncte de vedere contribuind astfel la dezvoltarea gândirii critice . Pălăria albă se concentrează pe fapte , date și informații obiective , concrete . Pălăria roșie implică explorarea emoțiilor și a sentimentelor atât a celor proprii , cât și a personajelor din studiul de caz . Pălăria neagră identifică și analizează aspectele negative , problemele și obstacolele , dificultățile și punctele slabe . Pălăria galbenă implică explorarea aspectelor pozitive , ale punctelor tari și ale oportunităților asociate cu studiul de caz . Pălăria verde generează noi idei , explorează alternative și găsește soluții pentru problema din studiul de caz . În final , pălăria albastră este responsabilă cu tragerea concluziilor și pentru stabilirea direcțiilor și obiectivelor .
• Câte 3 întrebări care pot fi utilizate la activități de dezbatere ( 51 de întrebări în total ).
• 3 quizz-uri realizate cu instrumentul digital Kahoot . Fiecare quiz are câte 20 de întrebări : 3 întrebări generale și câte o întrebare despe fiecare din cele 17 obiective de dezvoltare durabilă . Întrebările se referă la informațiile pe care le conține acest material . Activitățile propuse în acest material pot fi integrate în activitățile din Săptămânile Școala
Verde sau Școala Altfel . Materialul poate fi accesat la acest link : https :// view . genially . com / 65f542eb0ca4f8001438f0de / guide-ocolul-pamantului-in-170-deprovocari-despre-obiectivele-de-dezvoltare
Aceste două produse prezentate la faza județeană a concursului ” Made for Europe ” în martie 2024 , site-ul ” Misiunea europeană a dezvoltării durabile ” și resursa educațională deschisă ” Ocolul Pământului în 170 de provocări despre dezvoltarea durabilă ”, au demonstrat creativitatea și angajamentul elevilor în explorarea și promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ( ODD ), colecție de 17 obiective interconectate menite să servească drept „ plan comun pentru pace și prosperitate pentru oameni și planetă , acum și în viitor ". Aceste obiective sunt incluse în Agenda 2030 elaborată de ONU în anul 2015 . Astfel , proiectul ERASMUS + a reprezentat nu doar o oportunitate de mobilitate și schimb cultural , ci și un catalizator pentru formarea unei generații de elevi conștienți și responsabili față de provocările globale ale dezvoltării durabile .
Proiectul de mobilități ERASMUS + în domeniul educației școlare nr . 2023-1-RO01-KA121- SCH-000122513 a fost finanțat de Uniunea Europeană . Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin , însă , exclusiv autorilor și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Naționale ( AN ). Nici Uniunea Europeană și nici AN nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea .
�Pagina de start 88 Cuprins�