FII ERASMUS , TRĂIEȘTE EXPERIENȚA ! NR . 3 / 2024
Putem spune așadar că , participarea la proiectele europene implementate de consorțiul nostru a adus schimbări la nivelul activității didactice , din perspectiva dezvoltării profesionale continue , dar și la nivelul școlii și a comunității . Măsurile preventive și educaționale implementate în urma participării la cursurile de formare i-a făcut pe elevi să se simtă mai în siguranță și mai protejați în mediul școlar . Participarea la activitățile din cadrul proiectului i-au ajutat și să-și dezvolte competențele sociale și emoționale . Aceștia au învățat să fie mai empatici , să se respecte , ceea ce a dus la relații interpersonale mai sănătoase . Atelierele cu elevii i-au ajutat să-și gestioneze și rezolve conflictele într-un mod pașnic și constructiv , iar pe termen lung să-și dezvolte abilități de reziliență și de viață care să-i ajute să facă față provocărilor viitoare . Workshop-urile derulate cu cadrele didactice au contribuit la dobândirea de către profesori a unor instrumente și tehnici eficiente pentru a preveni și gestiona bullying-ul în mediul școlar . Prin implementarea proiectelor educaționale , a fost creat un mediu de colaborare între profesori , consilieri școlari și personalul administrativ pentru a aborda problema bullying-ului în mod coordonat . Părinții și comunitatea locală s-au numărat printre beneficiarii indirecți ai proiectului nostru . Parteneriatele încheiate cu diverse instituții care au experiență în domeniul prevenirii bullying-ului au creat un front comun de lucru împotriva bullyingului la nivelul întregii comunități .
Pe termen lung , proiectele au contribuit la construirea unei culturi școlare bazate pe respect , toleranță și suport reciproc , valori care vor fi asumate pe viitor . De aceea , „ călătoria noastră Erasmus ” va fi continuată cu un nou proiect 2024-1-RO01-KA121-SCH-000211026 .
Testimonial
„ În perioada 27-31 mai 2024 am participat la Cursul de formare „ Strategies for CyberBullying Preventions and Respose ” organizat de Erasmus Mobility Academy-EMA Istanbul- Turcia , în cadrul Proiectului Erasmus KA1 Nr . 2023-1-RO01-KA121-SCH-000122115 , coordonat de CJRAE Vaslui . În timpul cursului au fost abordate atât aspecte teoretice , cât și practice de conștientizare a tuturor formelor de bullying întâlnit în școală , au fost prezentate diferite filmulețe și diverse situații reale cu ajutorul cărora s-au analizat tipuri de comportamente specifice fiecărui tip de agresivitate școlară , s-au pus în discuție și s-au identificat o serie de strategii de prevenire si combatere a cyberbullying-ului care sunt utilizate în diferite țări , s-au analizat metode si tehnici noi care pot preveni agresivitatea din mediul virtual , precum si promovarea unui mediu educațional pozitiv și non-discriminatoriu . Pe lângă informațiile și practicile furnizate la curs , participanții au beneficiat și de experiența interculturală rezultată în urma interacțiunilor și comunicării dintre ei . Atât experiența interculturală , cât și informațiile , metodele și activitățile furnizate la curs au condus către o îmbogățire și dezvoltare personală și profesională a fiecărui participant . Toate practicile și abilitățile însușite pe perioada mobilității vor fi utilizate și implementate în activitățile viitoare cu elevii , profesorii și părinții .
Mulțumesc echipei CJRAE Vaslui și Erasmus Mobility Academy-EMA Istanbul pentru această oportunitate de formare !” ( Crăescu Dragoș , prof . consilier școlar CJRAE Vaslui ).
�Pagina de start 81 Cuprins�